Poslednja vest23. mart 2018.

Održana XII Skupština NALED-a

U utorak, 24. aprila 2018. u hotelu Hyatt Regency u Beogradu održana je XII godišnja Skupština NALED-a. Na velikom zasedanju privatnog, javnog i civilnog sektora, članovi su razmotrili ostvarene rezultate i strateške ciljeve za naredne četiri godine i definisali reformske prioritete za 2018/19. U prisustvu istaknutih privrednika, gradonačelnika i lidera državnih i međunarodnih institucija iz zemlje i inostranstva, ovom prilikom je predstavljena inicijativa za institucionalizaciju saradnje zemalja jugoistočne Evrope na usaglašavanju i unapređenju poslovnog okruženja i uručeni certifikati opštinama i gradovima koji nude najbolje uslove za investiranje u regionu.

Više detalja pogledajte ovde.

Nacionalna Alijansa za Lokalni Ekonomski Razvoj

Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) je nezavisno, neprofitno i nestranačko udruženje kompanija, opština i organizacija civilnog društva koje rade zajedno na stvaranju boljih uslova za život i rad u Srbiji. Od osnivanja 2006. do danas, NALED je izrastao u najveću privatno-javnu asocijaciju. NALED okuplja gotovo 280 članova, a mrežu partnera čini više od 100 državnih institucija i međunarodnih organizacija.

NALED se pozicionirao kao ključni sagovornik Vlade i Parlamenta u definisanju regulatornih prioriteta i zakonskih rešenja od značaja za privredu. Daje nezavisnu ocenu rada državnih institucija i izveštava javnost i Evropsku komisiju o statusu reformi u Srbiji. Članovi NALED-a se zalažu za efikasnu državu, smanjenje birokratije i parafiskalnog opterećenja privrede i fer konkurenciju. Sve aktivnosti NALED-a usmerene su na poboljšanje poslovne klime na nacionalnom i lokalnom nivou.

Uzmi račun i pobedi

Uzmi račun i pobedi

Građevinske dozvole

Građevinske dozvole

Regulatorni indeks Srbije

Regulatorni indeks Srbije

Capital Summit 2015

Capital Summit 2015

Izrada novog veb sajta NALED-a je u toku. Uskoro smo dostupni sa novim sadržajima i on-line servisima za članove i partnere.

Copyright © NALED | Sva prava zadržana 2018.

Web dizajn Zea Stim R&D