Obuka: Otvoreni podaci u lokalnim samoupravama

U okviru dvodnevne obuke "Otvoreni podaci u lokalnim samoupravama" u organizaciji Kancelarije za ITE, UNDP-a i GGF-a, u ponedeljak i utorak, 3. i 4. juna 2019 u hotelu Zira u Beogradu, gradovi i opštine imaće priliku da se bliže upoznaju sa obavezama, mehanizmima i značaju otvorenih podataka, koji prestavljaju preduslov za jačanje elektronske uprave i uvođenje koncepta "pametnih gradova", 

Ovom prilikom, lokalne samouprave će se detaljnije informisati o zakonodavnom i strateškom okviru u ovoj oblasti, dosadašnjim rezultatima projekta „Otvoreni podaci – otvorene mogućnosti“, aktivnostima Radne grupe za otvorene podatke, Portalom otvorenih podataka, primerima dobre prakse i iskustvima gradova koji su se već priključili inicijativi, kao i sa primerima uspešnog korišćenja otvorenih podataka.

Lokalne samouprave mogu delegirati po dva predstavnika za obuku (osobu zaduženu za IT poslove i načelnika/zamenika gradonačelnika, ili osobu zaduženu za smart city politike). Broj polaznika je ograničen a učesnicima će biti pokriveni troškovi smeštaja i putni troškovi.

Za obuku se možete prijaviti popunjavanjem prijavnog formulara do 28. maja 2019.