Bezbednost hrane, zadatak svakog od nas: pregled i najave aktivnosti

Autor: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, NALED, USAID Oblast: Hrana i poljoprivreda Datum: 18.06.2020. Preuzimanje: Brosura Food Safety Day.pdf

Povodom Svetskog dana bezbednosti hrane koji se obeležava 7.juna, USAID-ov Projekat saradnje za ekonomski razvoj i NALED, uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, pripremili su brošuru sa pregledom i najavama aktivnosti iz nadležnih inspekcijskih službi i prilozima stručnjaka. 

Svetski dan bezbednosti hrane pod motom Bezbedna hrana, zadatak svakog od nas podseća nas još jednom da je bezbednost hrane lanac koji uključuju proizvođača, prerađivača, distributera i potrošača koji prepoznaje i vrednuje poudan proizvod i proizvođača ili prodavca. U procesu očuvanja zdravlja stanovništva, važnu ulogu imaju i sami potrošači i njihova sposobnost da razlikuju rokove upotrebe naznačene na pakovanju i kvalitet i bezbednost proizvoda.

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE