Šampioni lokalnog razvoja 2018/19

Šampioni.jpgNiš, Bečej, Kruševac i Šabac kao dvostruki laureat, izabrani su za nove Šampione lokalnog razvoja na nacionalnom konkursu za najbolje prakse u radu lokalne samouprave koji su sproveli NALED i RTS uz institucionalno pokroviteljstvo Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i u partnerstvu sa Razvojnom agencijom Srbije (RAS) i dnevnim listom Politika.

Vicešampionska mesta pripala su Vranju, Staroj Pazovi, Mionici, Vrnjačkoj Banji i Loznici.

Tokom trajanja konkursa, od 28. maja do 12. juna 2018, 33 grada i opštine nominovali su 42 projekta u pet kategorija – privlačenje investicija, podrška privredi, servis građana, efikasna uprava, promocija turizma i kulture.

Petočlani žiri u sastavu: Dejan Đokić (ASSECO SEE), Gordana Jakovljević (RTS), Ivan Radak (NALED), Marko Albunović (Politika) i Zorana Koršoš Nikolić (RTS), ocenjivao je predložena rešenja na osnovu pet unapred zadatih kriterijuma na skali od 1 do 5. Maksimalan broj poena koji su jedna opština ili grad mogli da osvoje iznosio je 125.

Kriterijumi ocenjivanja bili su primenljivost rešenja, merljivost rezultata i efekti, domet rešenja, odnos troškova i benefita, kao i inovativnost. Izbor se vršio na osnovu dostavljenih prijavnih formulara i propratne dokumentacije, za čiju ispravnost garantuju kandidati.

Zvanje šampiona i vicešampiona ponele su samouprave koje su reformama lokalne administracije i primenom novih modela i pristupa u radu značajno unapredili kvalitet života u svojoj zajednici i nivo usluga prema građanima, privukli nove investicije, uspostavili partnerski odnos i saradnju sa postojećom privredom, podstakli preduzetništvo i razvoj lokalne ekonomije.

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE