Izabrano predsedništvo Saveza za imovinu i urbanizam

Na Izbornoj sednici Saveza za imovinu i urbanizam, organizovanoj 8. novembra 2018, u prostorijama NALED-a, članovi su glasali za predsedništvo Saveza.

Mesto predsednika je zadržao Gojko Vrcelj, Direktor direkcije za restruktuiranje i naplatu plasmana u Erste banci, kao i potpredsednici Aleksandra Trešnjev, predsednik Komore izvršitelja Republike Srbije i Branko Jakovljević, Šef kabineta gradonačelnika Sremske Mitrovice. Glasovima prisutnih članova, potpredsedničku funkciju Saveza, u naredne dve godine, prvi put obavljaće Dejan Vuković, osnivač Advokatske kancelarije “Vuković&Partneri”.

Izborna sednica bila je prilika i da se predstavi polugodišnji izveštaj rada Saveza i aktivnosti na kojima je u prethodnih pola godine Savez intenzivno radio, a tiču se Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i vodova, Zakona o naknadama za korišćenje javnih dobara, Zakona o privrednim društvima, Zakona o izvršenju i obezbeđenju, Zakona o stečaju, Zakona o javnim nabavkama, itd.

Na sednici Saveza najavljeno je i donošenje Vodiča za upis u katastar nepokretnosti.

Savez za imovinu i urbanizam formiran je na inicijativu članova sa ciljem preduzimanja zajedničkih aktivnosti na daljem unapređenju sistema izdavanja građevinskih dozvola, procedure upisa u katastar, zaštite imovine i prava na njoj i aktivnostima na usklađivanju poslovanja privrednih subjekata sa izmenama važećih propisa iz oblasti imovinsko-pravnih odnosa.

Članovi Saveza su: Advokatska kancelarija „Vuković i partneri“, AIK banka, APR, Confluence, Erste banka, Grad Čačak, Grad Leskovac, Grad Požarevac, Grad Sombor, Grad Sremska Mitrovica, Grad Subotica, Grad Šabac, Grad Užice, Grad Zrenjanin, Inpharm, Javnobeležnička komora, Komora javnih izvršitelja, MK group, Neoplanta, Opština Osečina, Philip Morris Operation, Pravni fakultet, Set Šabac, Moj kiosk, Telenor, Tigar Tyres, Unicredit Banka, Vetroelektrane Balkana. 

 

 

Izabrano predsedništvo Saveza za imovinu i urbanizam
Izabrano predsedništvo Saveza za imovinu i urbanizam
Izabrano predsedništvo Saveza za imovinu i urbanizam
Izabrano predsedništvo Saveza za imovinu i urbanizam