Obaveštenje o privatnosti za posetioce internet stranice

Ovim putem Vas obaveštavamo o informacijama koje prikupljamo od Vas kada nam pošaljete upit putem našeg vebsajta. Prikupljajući ove informacije, mi delujemo kao rukovodilac obrade ličnih podataka u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti Republike Srbije (Sl. glasnik RS, br. 87/2018) i Opštom uredbom o zaštiti podataka o ličnosti EU (GDPR). U nastavku možete pronaći više informacija o nama, zašto i kako koristimo Vaše podatke i koja su Vaša prava kada je reč o zaštiti ličnih podataka.

Ko smo mi?

Mi smo NALED – Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj.
Adresa nam je Makedonska 30/VII, 11103 Beograd, Republika Srbija.
Možete stupiti u kontakt sa nama putem e-pošte naled@naled.rs ili telefonom na broj +381 11 337 30 63.
NALED nije u obavezi da odredi imenovano Lice za zaštitu podataka o ličnosti, pa Vas molimo da sva eventualna pitanja o upotrebi Vaših ličnih podataka postavite na navedenu elektronsku ili fizičku adresu odnosno broj telefona.

Koje lične podatke prikupljamo?

Na našem vebsajtu beleže se podaci  prilikom svakog pristupa stranicama sajta o IP adresi, stranici kojoj je pristupljeno, datumu i vremenu pristupa. Ovi podaci su anonimizirani. Na sajtu ne postoji registracija korisnika. Pristup zaključanim servisima imaju samo pravna lica - članovi NALED-a.
Kada nam pošaljete upit, pitamo Vas za Vaše ime i Vašu adresu e-pošte.

Zašto prikupljamo ove informacije?

Putem kolačića prikupljamo gorenavedene podatke u cilju poboljšanja funkcionisanja sajta i eventualne dijagnostike.
Vaše podatke koristićemo da odgovorimo na Vaš upit i nadamo se da ćemo Vam pružiti potrebne informacije.

Šta radimo sa vašim podacima?

Vaši upiti sa ličnim podacima se čuvaju u našem sistemu.
Podaci se ne šalju u treće zemlje ili međunarodne organizacije.
Pročitaćemo Vašu poruku i obično ćemo Vam odgovoriti istim putem kojim smo Vaš upit i dobili. Možemo tražiti Vašu saglasnost da zadržimo Vaše podatke u našem sistemu, kako bismo Vam poslali dalje informacije za koje mislimo da bi Vas mogle zanimati. Te podatke nećemo koristiti za donošenje automatizovanih odluka koje bi mogle uticati na Vas.

Koliko dugo čuvamo vaše podatke?

Podaci o IP adresi, stranici kojoj je pristupljeno, datumu i vremenu pristupa čuvaju se sedam dana.
Vaš upit se čuva godinu dana u našem sistemu, osim ukoliko nam date saglasnost da nastavimo da Vam šaljemo obaveštenja, u kom slučaju ćemo ih čuvati onoliko dugo koliko nastavljate davati saglasnost.

Vaša prava

Vi imate pravo da nas pitate kakve podatke imamo o Vama, možete dobiti uvid u njih, a možete tražiti i da ih ispravimo ako su netačni. Takođe, možete tražiti da se oni izbrišu, kao i da Vam dostavimo kopiju istih. Možete nas takođe zamoliti da u bilo kojem trenutku prestanemo da koristimo Vaše podatke, klikom na linku za odjavu na kraju bilo koje komunikacije putem e-pošte, ili tako što ćete nam se direktno obratiti na ranije navedene kontakt podatke.  

Vaše pravo na žalbu

Ako imate pritužbu na našu obradu Vaših podataka, zamolili bismo Vas da se prvo obratite nama direktno, kako bismo mogli da rešimo Vašu žalbu. Možete se obratiti i Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti putem internet stranice www.poverenik.rs ili pisati na office@poverenik.rs.

Šifra P02.7.U02.A02
Verzija 01