UPOZNAJTE NALED

Jedinstvena javno-privatna asocijacija i think-tank koji čini razliku

NALED je nezavisno, neprofitno i nestranačko udruženje čija je misija unapređenje poslovnog okruženja u Srbiji kroz javno-privatni dijalog. Od svog osnivanja 2006. godine, NALED je sproveo više od 200 projekata ekonomskog razvoja uz podršku međunarodnih partnera kao što su USAID, GIZ, EU, SIDA, EBRD, Svetska banka, Britanska ambasada, UNDP, ali i privatnih donatora poput Philip Morris International (PMI), Mastercard, Visa i drugih. NALED je u svom članstvu okupio više od 316 kompanija, lokalnih samouprava i organizacija civilnog društva koje rade zajedno na unapređenju uslova poslovanja u Srbiji, efikasnu i transparentnu javnu upravu, fer konkurenciju i smanjenje birokratije i parafiskalnog opterećenja privrede. 

NALED je ključni sagovornik Vlade i parlamenta u definisanju regulatornih prioriteta i zakonskih rešenja od značaja za privredu, zasnovanih na analizama i istraživanjima. Uključen je u više od 70 Vladinih radnih grupa za izradu propisa, a kao osnivač Ekonomskog kokusa u Narodnoj skupštini pruža stručnu podršku u pripremi amandmana za unapređenje regulatornog okvira za poslovanje. Prati sprovođenje Vladinog Programa ekonomskih reformi, kao i napredak u procesu pristupanja EU.

Odgovori zasnovani na činjenicama - uz više od 570 objavljenih analiza, prikaza praktičnih politika, pregleda sprovedenih reformi, izveštaja i brošura, NALED se zalaže za kreiranje politika zasnovanih na dokazima.

Stručni tim NALED-a broji više od 88 angažovanih stručnjaka koji sprovode i preko 40 projekata godišnje za podsticanje ekonomskog razvoja.

NALED je nosilac sertifikata o usaglašenosti sa zahtevima međunarodnih standarda ISO 9001 i ISO 27001, čime je potvrđena posvećenost organizacije kontinuiranom unapređenju poslovnih procedura i odgovoran pristup poslovanju. 

 

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE