UPOZNAJTE NALED

Jedinstvena javno-privatna asocijacija i think-tank koji čini razliku

Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) je nezavisno, neprofitno i nestranačko udruženje koje se zalaže za bolje uslove poslovanja u Srbiji i regionu. NALED okuplja više od 350 kompanija, lokalnih samouprava i nevladinih organizacija, a zajedno sa članstvom iz civilnog sektora i lokalnim udruženjima predstavlja još 22.000 preduzetnika i malih privrednika iz naše zemlje. Uz tim od gotovo 100 angažovanih stručnjaka, NALED pokreće promene i podržava reforme kako bi privreda lakše poslovala, država efikasnije radila, a građani bolje živeli.Od kada je osnovan 2006. godine, NALED je sproveo preko 240 razvojnih projekata u saradnji sa međunarodnim partnerima, među kojima su USAID, GIZ, EU, SIDA, EBRD, SDC, Svetska banka, Britanska ambasada, UNDP, ali i privatnim donatorima kao što su Philip Morris International (PMI), Mastercard, Visa i mnogi drugi.

Platforma za javno-privatni dijalog i monitoring reformi  

NALED je lider u promociji javno-privatnog dijaloga i jedan od ključnih sagovornika institucija u definisanju reformskih prioriteta i zakonskih rešenja zasnovanih na analizamai istraživanjima. Osnivač je Ekonomskog kokusa u Parlamentu. Učestvovao je u više od 130 radnih grupa Vlade za izradu propisa i državnih strategija od značaja za suzbijanje sive ekonomije, unapređenje konkurentnosti, razvoj elektronske uprave, digitalizaciju zdravstva, podsticanje inovacija i preduzetništva. Kao osnivač i sekretarijat Partnerstva za konkurentan region (CORE), NALED radi na unapređenju uslova poslovanja u ekonomijama Zapadnog Balkana. Kroz Nacionalni konvent za EU, monitoring alate i godišnje publikacije, kao što su Regulatorni indeks Srbije i Siva knjiga, NALED aktivno doprinosi evropskim integracijama.

Katalizator promena od ideje do realizacije  

Kroz izradu pravnih i ekonomskih analiza, fasilitaciju javno-privatnog dijaloga, stručnu podršku u izradi propisa i strategija, razvoj softvera, organizaciju obuka za primenu propisa i kampanja za jačanje svesti, NALED je dao ključni doprinos u osmišljavanju i sprovođenju nekih od najvažnijih reformi za bolje uslove poslovanja. 

Odgovori zasnovani na činjenicama - uz više od 650 objavljenih analiza, prikaza praktičnih politika, pregleda sprovedenih reformi, izveštaja i brošura, NALED se zalaže za kreiranje politika zasnovanih na dokazima.

NALED je nosilac sertifikata o usaglašenosti sa zahtevima međunarodnih standarda ISO 9001 i ISO 27001, čime je potvrđena posvećenost organizacije kontinuiranom unapređenju poslovnih procedura i odgovoran pristup poslovanju. 

 

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE