UPOZNAJTE NALED

Jedinstvena javno-privatna asocijacija i think-tank koji čini razliku

NALED je nazavisno, neprofitno i nestranačko udruženje kompanija, lokalnih samouprava i organizacija civilnog društva koje rade zajedno na unapređenju uslova poslovanja u Srbiji. Uz gotovo 340 članova i tim od 100 angažovanih stručnjaka, NALED pokreće promene i podržava reforme kako bi privreda lakše poslovala, država efikasnije radila, a građani bolje živeli. Od svog osnivanja 2006. godine, NALED je sproveo 215 projekata ekonomskog razvoja uz podršku međunarodnih partnera kao što su USAID, GIZ, EU, SIDA, EBRD, SDC, Svetska banka, Britanska ambasada, UNDP, ali i privatnih donatora poput Philip Morris International(PMI), Mastercard, Visa i drugih.

Platforma za javno-privatni dijalog i monitoring reformi  

NALED je lider u promociji javno-privatnog dijaloga i jedan od ključnih sagovornika institucija u definisanju reformskih prioriteta i zakonskih rešenja od značaja za privredu, zasnovanih na analizama i istraživanjima. Osnivač je Ekonomskog kokusa u Parlamentu. Učestvovao je u više od 70 radnih grupa Vlade za izradu propisa, kao i strategija za suzbijanje sive ekonomije, unapređenje konkurentnosti, razvoj elektronske uprave, digitalizaciju zdravstva, podsticanje inovacija i drugo.
Kao osnivač i sekreterijat CORE Partnerstva za konkurentan region, NALED radi na unapređenju i usaglašavanju uslova poslovanja u ekonomijama Zapadnog Balkana. Kroz Nacionalni konvent za EU, i svoje monitoring alate kao što su Regulatorni indeks Srbije i Siva knjiga, NALED aktivno doprinosi evropskim integracijama. 

Katalizator promena od ideje do realizacije  

Kroz izradu pravnih i ekonomskih analiza, fasilitaciju javno-privatnog dijaloga, stručnu podršku u izradi propisa i strategija, razvoj softvera, organizaciju obuka za primenu propisa i kampanja za jačanje svesti, NALED je dao ključni doprinos u osmišljavanju i sprovođenju nekih od najvažnijih reformi za bolje uslove poslovanja. 

Odgovori zasnovani na činjenicama - uz više od 570 objavljenih analiza, prikaza praktičnih politika, pregleda sprovedenih reformi, izveštaja i brošura, NALED se zalaže za kreiranje politika zasnovanih na dokazima.

NALED je nosilac sertifikata o usaglašenosti sa zahtevima međunarodnih standarda ISO 9001 i ISO 27001, čime je potvrđena posvećenost organizacije kontinuiranom unapređenju poslovnih procedura i odgovoran pristup poslovanju. 

 

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE