Savet za razvoj digitalne ekonomije

Savet za podsticanje razvoja digitalne ekonomije

Na inicijativu Laboratorije inovativnih javnih politika, Vlada Republike Srbije osnovala je Savet za podsticanje razvoja digitalne ekonomije, inovacija, visoko-tehnološkog preduzetništva i digitalizacije u poslovanju privrednih subjekata. Savet je formiran aprila 2021. godine uz primarnu ulogu da razmatra pitanja i daje predloge za sistemsko podizanje obima izvoza u oblasti digitalne ekonomije, povećanje bruto domaćeg proizvoda, povećanje obima stručnog kadra, poboljšanje infrastrukture za poslovanje, unapređenje primene visokih tehnologija i povećanje ukupne zaposlenosti razvojem inovacionog preduzetništva.

Prva sednica Saveta održana je 20. septembra 2021. godine u prostorijama Vlade Republike Srbije uz prisustvo predsednice Vlade i Saveta Ane Brnabić, ministarke za trgovinu, turizam i telekomunikacije i potpredsednice Saveta Tatjane Matić i 24 članova. Članovi Laboratorije pružili su stručnu pomoć pri organizovanju Saveta. U fokusu Saveta je 35 projekata iz oblasti digitalne ekonomije, koji se implementiraju u periodu od 2020. do 2024. godine, a ukupna opredeljena sredstva za njihovo sprovođenje iznose 177,6 miliona evra.

U narednom periodu planirane su redovne sednice na kojima će se raditi na unapređenju položaja Srbije na indeksima koji se odnose na razvijanje digitalne ekonomije, inovacija, visoko-tehnološkog preduzetništva i digitalizacije u poslovanju privrednih subjekata.

Savet za razvoj digitalne ekonomije
Savet za razvoj digitalne ekonomije
Savet za razvoj digitalne ekonomije

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE