Reformator godine

U nastavku akcije Iz lavirinta, a u cilju ohrabrivanja institucija da sprovode neophodne reforme, NALED je 2009, započeo tradiciju godišnje dodele nagrada za najuspešnije reformatore u Srbiji. 

Reformatori su ugledni predstavnici javne uprave koji su u saradnji sa NALED-om postigli konkretne rezultate na unapređenju regulatornog okvira za poslovanje, smanjenju birokratije i stvaranju boljih uslova za život i rad u Srbiji. Svrha izbora Reformatora godine je podsticanje regulatorne reforme i isticanje pozitivnih primera na koje bi donosioci odluka u javnom sektoru trebalo da se ugledaju.

Nagrada Reformator godine može se dodeliti ministrima i njihovim saradnicima, državnim i pokrajinskim sekretarima, rukovodiocima regulatornih tela i agencija, gradonačelnicima i predsednicima opština. Specijalna nagrada za “Promotera reformi” dodeljuje se uglednim medijskim kućama i novinarima za doprinos reformama kroz kvalitetno izveštavanje o ekonomskim temama.

Reformatori se biraju na osnovu obrazloženih nominacija NALED-ovog članstva. Konačnu odluku donosi Upravni odbor NALED-a uz podršku Izvršne kancelarije i saglasnost Etičkog komiteta, oslobođen pojedinačnih i ličnih interesa, a vođen zajedničkom idejom da nagrada pripadne istaknutim nosiocima javnih funkcija čiji reformski rezultati u saradnji s NALED-om nedvosmisleno zaslužuju priznanje.

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE