Doing Business 2019: Digitalna transformacija

NALED u saradnji sa Svetskom bankom, Međunarodnom finansijskom korporacijom (IFC) i Britanskom ambasadom, u sredu 31. oktobra 2018, sa početkom u 15 časova u hotelu Crowne Plaza u Beogradu, organizovaće treću godišnju konferenciju povodom predstavljanja novog Izveštaja Svetske banke - Doing Business 2019.  

Ovom prilikom biće analiziran učinak Srbije u 10 ključnih oblasti koje ocenjuje Svetska banka u svom izveštaju o lakoći poslovanja i pokrenut dijalog o reformama na kojima će NALED dalje raditi u saradnji sa Vladom Srbije i međunarodnom zajednicom, s posebnim akcentom na digitalnu transformaciju javne uprave.

Skup će otvoriti potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović, šef kancelarije Svetske banke u Srbiji Stephen Ndegwa, britanski ambasador u Srbiji Nj.E. Denis Keefe i predsednik IO Erste banke Slavko Carić ispred NALED-ovog Saveza za imovinu i urbanizam.

Specijalni gost konferencije biće Nika Gilauri, osnivač i rukovodeći partner Reformaticsa, nekadašnji premijer i ministar finansija Gruzije koji će kroz razgovor sa Thomasom Lubeckom, regionalnim menadžerom IFC-a, predstaviti kako je Gruzija sa 112. pozicije ušla među deset najboljih zemlja sveta na Doing Business listi.

Biografiju Nike Gilaurija možete preuzeti ovde.