Skupština NALED-a: Materijali za sednicu i glasanje

Digitalno zasedanje 15. godišnje Skupštine održano je u periodu od 18. do 23. juna putem NALED-ove elektronske platforme.

Svi članovi i partneri imali su mogućnost uvida u materijale i glasanja za novi saziv Upravnog i Nadzornog odbora koji će u naredne četiri godine predvoditi reformske inicijative NALED-a do srede, 23. juna u podne. Godišnja anketa, putem koje se može uticati na strateške prioritete NALED-a i viziju razvoja do 2025. je otvorena dok traje proces novog strateškog planiranja.

O tačkama dnevnog reda izjasnilo se 62% punopravnih članova, odnosno 167 kompanija, lokalnih samouprava i organizacija civilnog društva. Ovime su gotovo dvostruko premašeni uslovi za odlučivanje na Skupštini kojoj po Statutu treba da prisustvuje najmanje trećina punopravnog članstva. Sve odluke su donete uz prisustvo kvoruma i gotovo jednoglasno, bez protivnih glasova. Više o rezultatima glasanja možete pročitati ovde.

Rezultati glasanja predstavljeni su u okviru svečanog zaključenja Skupštine, 24. juna u 11h uživo u u hotelu Hyatt Regency u Beogradu, uz poštovanje epidemioloških mera i direktan prenos događaja na sajtu www.naled.rs.

1. Predloženi program rada

Predloženi program rada Skupštine uključuje usvajanje odluka i izveštaja, glasanje za članove Upravnog i Nadzornog odbora, izjašanjavanje o strateškim prioritetima, diskusiju o drugim pitanjima koja pokrenu članovi i svečano zaključenje sednice.

Preuzmite

2. Odluka o izboru predsedavajućeg

Upravni odbor predlaže da ovu ulogu nastavi da obavlja dosadašnji predsedavajući Skupštine - Dragan Penezić, direktor regulatornih poslova u BAT-u.

Preuzmite

3. Zapisnik sa prethodne sednice Skupštine

Zapisnik sa prethodne sednice sadrži detalje odluka koje je donela Skupština NALED-a 2020. godine, uključujući izmene i dopune Poslovnika Skupštine, izveštaje o radu i finansijskom poslovanju u 2019. godini, i reviziju strateškog akcionog plana za 2020/21.

Preuzmite

4. Izveštaj o finansijskom poslovanju za 2020

Prema izveštaju nezavisne revizorske kuće BDO, priloženi finansijski izveštaji (bilans stanja i bilans uspeha) prikazuju istinito i objektivno, po svim materijalno značajnim aspektima, finansijsku poziciju Udruženja na dan 31. decembra 2020. godine i rezultate njegovog poslovanja za godinu koja se završava na taj dan, u skladu sa računovodstvenim propisima važećim u Republici Srbiji. Neraspoređeni neto višak prihoda nad rashodima ostvaren u 2020. godini iznosi 226.709,71 dinara.

Preuzmite

5. Izveštaj o radu i sprovođenju Strateškog plana za 2020/21.

Stepen realizacije strateškog plana u 2020/21 za programske ciljeve iznosi 98% - od 195 planiranih aktivnosti, 154 je potpuno realizovano (79%), 37 je delimično realizovano (19%), a 4 nije realizovano (2%). Sa 300 članova i 86 stalno angažovanih u Izvršnoj kancelariji, NALED je u 2020. godini realizovao projekte i aktivnosti sa ciljem unapređenja poslovnog okruženja i podsticanja lokalnog ekonomskog razvoja u vrednosti od 2,8 miliona evra i ugovorio nove projekte vrednosti od preko 9 miliona evra.

Preuzmite

6. Glasanje za članove Upravnog odbora

Tokom ovogodišnjeg zasedanja, članovi NALED-a birali su novi saziv Upravnog i Nadzornog odbora koji će predvoditi reformske inicijative organizacije u naredne četiri godine. Biografije kandidata za mesto u Upravnom odboru dostupne su na ovoj stranici, a odabrani saziv pogledajte na linku.

 Igor Vukašinović Apatinska pivara Igor Vukašinović, generalni direktor Apatinske pivare i predsednik MolsonCoors za Srbiju i Crnu Goru Više informacija
 Svetoslav Atanasov Coca-Cola HBC Srbija Svetoslav Atanasov, generalni direktor Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora Više informacija
 Goran Kovačević Gomex Goran Kovačević, generalni direktor Više informacija
 Stanka Pejanović Gorenje Stanka Pejanović, potpredsednica Hisense International i izvršna potpredsednica Hisense Europe Više informacija
 Željko Tomić OSA Računarski inženjering Željko Tomić, direktor Više informacija
 Vladislav Cvetković Pricewaterhouse Coopers Vladislav Cvetković, direktor Više informacija
 Vojislav Genić SAP West Balkans Vojislav Genić, general Business Executive Više informacija
 Nikola Dašić Kragujevac Nikola Dašić, Gradonačelnik Više informacija
 Predrag Terzić Kraljevo Predrag Terzić, gradonačelnik Više informacija
 Goran Cvetanović Leskovac Goran Cvetanović, gradonačelnik Više informacija
 Nikola Vučen Smederevska Palanka Nikola Vučen, predsednik Više informacija
 Zoran Semenović  Šid Zoran Semenović , predsednik Više informacija
 Dragana Čukić ACES Dragana Čukić, članica UO Više informacija
 Tijana Gajić Fondacija PEKSIM Tijana Gajić, izvršna direktorka Više informacija

7. Glasanje za članove Nadzornog odbora

Tokom ovogodišnjeg zasedanja, članovi NALED-a birali su novi saziv Upravnog i Nadzornog odbora koji će predvoditi reformske inicijative organizacije u naredne četiri godine. Biografije kandidata za mesto u Nadzornom odboru dostupne su na ovoj stranici, a odabrani saziv pogledajte na linku.

 Darko Stanisavić Deloitte Darko Stanisavić, partner Više informacija
 Suzana Cvetković DIS Suzana Cvetković, finansijski direktor Više informacija
 Igor Anić ProCredit Bank Igor Anić, predsednik Izvršnog Odbora Više informacija
 Stevan Bakić Subotica Stevan Bakić, gradonačelnik Više informacija
 Diana Gligorijević TeleGroup Diana Gligorijević, suosnivač TeleGroup Sistem Više informacija
 Dr. Slobodan Milenković Vranje Dr. Slobodan Milenković, gradonačelnik Više informacija
 Boban Đurović Vrnjačka Banja Boban Đurović, predsednik opštine Više informacija
Napomena: Ispunjenost kvoruma utvrđuje se na osnovu broja članova Skupštine koji su se registrovali elektronskim putem i glasali putem NALED Platforme. Za odlučivanje je potrebno da u skupštinskom zasedanju učestvuje najmanje trećina ukupnog broja punopravnih članova.

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE