[RTV] Drugi StarTech konkurs za podršku inovacijama otvoren do 18. maja

NALED i Vlada Republike Srbije uz podršku kompanije Philip Morris nedavno su raspisali drugi po redu godišnji konkurs za dodelu milion dolara bespovratne pomoći u okviru StarTech programa podrške inovacijama. Pravo učešća imaju startap timovi, preduzetnici, mikro, mala i srednja preduzeća, a dobijena sredstva moći će da ulože u razvoj inovativnih proizvoda i usluga, osvajanje inostranih tržišta i otvaranje novih radnih mesta.

-Konkurs je podeljen u tri lota – grantovi se kreću od 15.000 do 100.000 dolara. Lot 1 namenjen je timovima i pojedincima koji možda još nemaju registrovanu delatnost da osmisle svoju inovativnu ideju i razviju je. Za njih su namenjeni grantovi od 15.000 do 25.000 dolara, pri čemu je potrebno da oni obezbede 10% tih sredstava. Ukoliko njihov projekat pobedi, oni će morati da registruju svoju delatnost – izjavio je za Radio-televiziju Vojvodina Ivan Radak, šef Jedinice za odnose sa javnošću u NALED-u.

Kako je dalje objasnio, drugi lot nudi grantove od 25.000 do 50.000 dolara koji su predviđeni za registrovane preduzetnike, mala i srednja preduzeća. Budući da oni već sada imaju inovativni proizvod, ovaj vid podrške omogućio bi im da ga komercijalizuju, odnosno plasiraju na tržište.

-Treći i najveći lot u vrednosti od 50.000 do 100.000 dolara namenjen je firmama koje taj proizvod žele da izvezu ili žele da otvore nova radna mesta kako bi dalje razvijali svoje poslovanje – dodao je Radak.

Uputstvo i prijavni formular dostupni su na sajtu www.startech.org.rs a rok za podnošenje prijave traje do 18. maja.

Ostatak priloga pogledajte u nastavku.


This website uses cookies to ensure the best user experience. By continuing to browse the site, you consent to the use of cookies.

CONTINUE LEARN MORE