[Politika] Šta je potrebno preduzetnicima i malim biznisima u 2022.

Više od 290.000 preduzetnika i još 100.000 mikro i malih preduzeća polovično su bili uspešni kada je reč o prolasku kroz pandemijsku 2020. Prema podacima APR-a, mala preduzeća bila su u plusu 136,5 miljardi dinara, mikro-sektor je bio na gubitku nešto više od 13 milijardi dinara, dok su preduzetnici zaradili svega sedam milijardi dinara. Nove okolnosti prinudile su ih da menjaju strategiju i poslovanje u većoj meri prenesu  u virtuelni svet. Podrška u tom pravcu stigla im je i kroz projekat "Mali biznis informator" koji realizuje NALED uz podršku ambasade Velike Britanije. 

-Cilj je da malim privrednicima pomognemo u razvoju elektronskih usluga i otvaranju novih tržišta kroz internet prodaju. Pokrenuli smo karavan "Mali biznis u malom prstu" u toku kojeg će naši eksperti posetiti najmanje 500 naših preduzetnika i malih privrednika kako bi im pomogli u uspostavljanju onlajn prodaje, uvođenju bezgotovinskog plaćanja i mapiranju biznisa na "Gugl mapama". Naše istraživanje pokazalo je da skoro polovina malih privrednika već mapirala svoje poslovanje, oko 60% elektronski plaća račune, a više od trećine na ovaj način vodi dokumentaciju - kaže Vladislav Cvetković, predsednik Upravnog odbora NALED-a. 

Ostatak teksta pročitajte na linku

This website uses cookies to ensure the best user experience. By continuing to browse the site, you consent to the use of cookies.

CONTINUE LEARN MORE