[Politika] Šta je potrebno preduzetnicima i malim biznisima u 2022.

Više od 290.000 preduzetnika i još 100.000 mikro i malih preduzeća polovično su bili uspešni kada je reč o prolasku kroz pandemijsku 2020. Prema podacima APR-a, mala preduzeća bila su u plusu 136,5 miljardi dinara, mikro-sektor je bio na gubitku nešto više od 13 milijardi dinara, dok su preduzetnici zaradili svega sedam milijardi dinara. Nove okolnosti prinudile su ih da menjaju strategiju i poslovanje u većoj meri prenesu  u virtuelni svet. Podrška u tom pravcu stigla im je i kroz projekat "Mali biznis informator" koji realizuje NALED uz podršku ambasade Velike Britanije. 

-Cilj je da malim privrednicima pomognemo u razvoju elektronskih usluga i otvaranju novih tržišta kroz internet prodaju. Pokrenuli smo karavan "Mali biznis u malom prstu" u toku kojeg će naši eksperti posetiti najmanje 500 naših preduzetnika i malih privrednika kako bi im pomogli u uspostavljanju onlajn prodaje, uvođenju bezgotovinskog plaćanja i mapiranju biznisa na "Gugl mapama". Naše istraživanje pokazalo je da skoro polovina malih privrednika već mapirala svoje poslovanje, oko 60% elektronski plaća račune, a više od trećine na ovaj način vodi dokumentaciju - kaže Vladislav Cvetković, predsednik Upravnog odbora NALED-a. 

Ostatak teksta pročitajte na linku

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE