Champions of cashless payments

Implementing partners: Office for IT and eGovernment, NALED
Partners: Mastercard and Visa
Implementing period: July 2019 - December 2019
Web portal: http://uzmiracun.rs/


Champions of cashless payments is an initiative within the National program for countering shadow economy, organized by the Office for IT and eGovernment, in cooperation with NALED and with the support of Mastercard and Visa. 

U takmičenju učestvuje 60 gradova i opština sa teritorije Republike Srbije koji su pokazali spremnost da modernizuju svoje šalter sale i uvedu uslugu bezgotovinskog plaćanja za građane i privredu. Pobednici će biti izabrani prema broju ostvarenih plaćanja karticom na šalteru lokalne samouprave u odnosu na broj stanovnika, od 1. jula do 31. decembra.

Cilj ovog projekta je razvijanje kulture bezgotovinskog plaćanja, građenje efikasne i transparentne javne uprave i pružanje građanima mogućnosti da sve poslove oko pribavljanja dokumenata i plaćanja taksi i naknada završe na šalteru institucije, bez odlaska u poštu ili banku.

Iako na prodajnim mestima u Srbiji ima skoro 90.000 POS terminala, to je i dalje dva i po puta manje od evropskog proseka i na mnogim mestima nije moguće platiti karticom. Zato je za svih 60 lokalnih samouprava koje su se uključile u takmičenje obezbeđena besplatna instalacija POS terminala i brendiranje šaltera. Prvih pet šampiona dobija internet prezentaciju „U službi građana“ po ugledu na sajt Vlade Republike Srbije, a nagrada za pobedničku lokalnu zajednicu je dečije igralište u vrednosti od 20.000 evra. 

 

This website uses cookies to ensure the best user experience. By continuing to browse the site, you consent to the use of cookies.

CONTINUE LEARN MORE