Šampioni bezgotovinskog plaćanja

Realizacija: Кancelarija za IT i eUpravu, NALED
Partneri: Mastercard i Visa
Period realizacije: jul 2019 - decembar 2019.
Portal: http://uzmiracun.rs/


Takmičenje gradova i opština Šampioni bezgotovinskog plaćanja predstavlja deo kampanje za uvođenje POS terminala na šaltere lokalnih samouprava, predviđene Nacionalnim programom za suzbijanje sive ekonomije. U takmičenju koje organizuju Кancelarija za IT i eUpravu i NALED uz podršku kompanija Mastercard i Visa, učestvuje 60 gradova i opština sa teritorije Republike Srbije koji su pokazali spremnost da modernizuju svoje šalter sale i uvedu uslugu bezgotovinskog plaćanja za građane i privredu. Pobednici će biti izabrani prema broju ostvarenih plaćanja karticom na šalteru lokalne samouprave u odnosu na broj stanovnika, u periodu od 1. jula do 31. decembra 2019.

Cilj projekta je razvijanje kulture bezgotovinskog plaćanja, građenje efikasne i transparentne javne uprave i pružanje građanima mogućnosti da sve poslove oko pribavljanja dokumenata i plaćanja taksi i naknada završe na šalteru institucije, bez odlaska u poštu ili banku.

Iako na prodajnim mestima u Srbiji ima skoro 90.000 POS terminala, to je i dalje dva i po puta manje od evropskog proseka i na mnogim mestima nije moguće platiti karticom. Zato je za svih 60 lokalnih samouprava koje su se uključile u takmičenje obezbeđena besplatna instalacija POS terminala i brendiranje šaltera. Prvih pet lokalnih samouprava biće nagrađene vebsajtovima „U službi građana“ po ugledu na sajt Vlade Republike Srbije, a nagrada za pobedničku lokalnu zajednicu je dečije igralište u vrednosti od 20.000 evra. 

 

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE