NALED predlaže 20 mera za podršku građevinskoj industriji i sektorima infrastrukture i transporta

Savez za imovinu i urbanizam formulisao je 20 mera za podršku građevinskoj industriji i sektorima infrastrukture i transporta, kako bi se umanjile negativne posledice korona virusa na jedan od najugroženijih sektora privrede.

Predložene mere imaju za cilj produženje roka važenja građevinskih dozvola, organizaciju rada službi za vreme vanrednog stanja i funkcionisanja CEOP-a (postupak sprovođenja objedinjene procedure za izdavanje dozvola elektronskim putem), odlaganje rokova za plaćanje poreza i doprinosa i sprovođenje mera zaštite radnika na gradilištima. 

Takođe, NALED predlaže i ukidanje jedne trake za putnička vozila, koja se tokom vanrednog stanja znatno manje kreću, kako bi se obezbedio brži uvoz deficitarnih sredstava i namirnica i omogućilo jednostavnije kretanje kamiona.

Kako se situacija bude razvijala, članovi okupljeni u Savezu za imovinu i urbanizam će redovno ažurirati predloge i o tome obaveštavati nadležne institucije i javnost.

 


Povezani Sadržaji

Vesti

10 mera za podršku privredi i očuvanje radnih mesta tokom i posle pandemije Korona virusa

16.03.2020

U cilju očuvanja radnih mesta, kontinuiteta poslovanja i likvidnosti kompanija,...Pročitaj vest
COVID-19

Pet hitnih mera za pomoć poljoprivrednicima i pčelarima

10.04.2020

Dozvole poljoprivrednicima i pčelarima starijim od 65 da posećuju svoja...Pročitaj više

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE