[RTS] Prijava sezonaca putem aplikacije smanjila rad na crno

"Agroinfo Karavan" za poljoprivrednike do sredine januara posetiće 15 lokalnih samouprava širom Srbije i upoznati proizvođače i sezonske radnike sa detaljima pojednostavljene procedure angažovanja za sezonske poslove putem portala i mobilne aplikacije. Elektronska prijava sezonaca smatra se reformskom, jer je samo u prvoj godini primene, rad na crno smanjen za 37%.

Gostujući u Jutarnjem programu RTS-a Tisa Čaušević, šefica Jedinice za poljoprivredu u NALED-u, kaže da se elektronska prijava sezonskih radnika u poljoprivredi smatra reformskom zato što po prvi put od 2019. poljoprivrednici mogu na ovaj način da prijave radnike koje povremeno angažuju.

Prema njenim rečima, cilj "Agro Info karavana", koji će posetiti 15 opština na teritorji cele Srbije, jeste da se ovaj sistem približi sa jedne strane poslodavcima –poljoprivrednicima koji možda još uvek ne znaju da on postoji i koje su njegove koristi i sa druge strane potencijalnim sezonskim radnicima. 

Pročitajte više


Povezani Sadržaji

Vesti

Kreće proširenje sistema onlajn prijave pomoćnih radnika na nove sektore

15.12.2020

Prvi nacrt izmena i dopuna Zakona o pojednostavljenom radnom angažovanju na...Pročitaj vest
Vesti

Startuje Agro Info Karavan za poljoprivrednike i sezonske radnike

20.12.2020

Poljoprivredni proizvođači i sezonski radnici u 15 lokalnih samouprava...Pročitaj vest
Vesti

Uvođenje u legalne tokove čeka 80.000 neprijavljenih radnika

12.10.2020

Najmanje 80.000 radnika na građevini, pomoćnih barmena i konobara,...Pročitaj vest

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE