[TVPrva] Naknade za zagađivače životne sredine

Vlada Srbije donela je novu uredbu kojom se propisuju naknade za zagađivače životne sredine s obzirom da prethodna nije dala očekivane rezultate. A u Nacionalnoj asocijaciji za lokalni ekonomski razvoj veruju da će lokalne samouprave novac sada moći da iskoriste za sanaciju zagađenja u svojim sredinama.
SLOBODAN KRSTOVIĆ(NALED): Intencija je bila da se nađe neka razumna mera kako bi se te  aktivnosti, ovaj, jednostavno nadoknadile, odnosno to što koristimo prirodne resurse i utičemo svakodnevno na aero zagađenja, vidite da je poslednjih dana, ovaj, naši gradovi su u vrhu tog zagađenja, upravo negde su razlog tome i individualna ložišta i neko zagađenje koje dolazi od fizičkih lica, da s to bar na neki način kompezuje, nadoknadi i ja se nadam da će jedinice lokalne samouprave novce koje naplate od ove naknade zapravo iskoristiti u svrhe dalje ekološke politike i nekih mera za preduzimanje, sanacije, sanacije tog zagađenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE