Dobitnici priznanja NALED Strela

U okviru Skupštine NALED-a, u četvrtak 18. aprila 2019, ključnim partnerima u realizaciji reformi uručeno je priznanje NALED Strela za doprinos ekonomskom razvoju Srbije.

Ovogodišnji dobitnici priznanja su Nj.E. Arne Bojrnstad, ambasador Kraljevine Norveške, Li Sung Gi, generalni direktor Korejske agencije za trgovinu i promociju izvoza KOTRA i Lora Pavlović, direktorka Kancelarije za demokratski i ekonomski razvoj USAID-a.

Ambasador Kraljevine Norveške Arne Bojrnstad pomogao je da Srbija unapredi oblast vladavine prava i pravnu sigurnost i uspostavi fer konkurenciju kroz jačanje kapaciteta i koordinaciju inspekcija, sudova i državnih institucija. Pružio je podršku i aktivnostima na očuvanju kulturnog nasleđa Srbije i zapošljavanju žena u ruralnim krajevima na izradi tradicionalnih rukotvorina kroz inicijativu „1.000 žena“ i ličnim primerom skrenuo pažnju na važnost podrške ranjivim grupama i njihovom ekonomskom osnaživanju.

Drugi dobitnik naše Strele, Li Sung Gi generalni direktor Korejske agencije za trgovinu i promociju izvoza KOTRA podržao je NALED i Vladu Srbije u jačanju kapaciteta i razmeni znanja u oblasti e-uprave, promociji usluga zasnovanih na cloud tehnologiji i razvoju pametnih gradova. Zahvaljujući ličnoj i požrtvovanosti tima, kompanije iz Srbije su dobile priliku da se povežu sa globalnim liderima u savremenim tehnologijama, a naša zemlja da preuzme najmodernija rešenja  sa Dalekog Istoka.

Lora Pavlović, direktorka Kancelarije za demokratski i ekonomski razvoj USAID-a od 2015. radi u Srbiji na podsticanju demokratije i ekonomskog razvoja. Zajedno sa NALED-om dala je suštinski doprinos da se uz podršku USAID-a sprovedu neke od ključnih reformi za bolji poslovni ambijent, kao što su reforma građevinskih dozvola i inspekcijskog nadzora. Kroz Projekat javno-privatnog dijaloga za razvoj zajedno s NALED-om direktno pomaže jačanju kapaciteta lokalnih organizacija civilnog društva širom Srbije za zagovaranje regulatornih reformi.

Dobitnici priznanja NALED Strela
Dobitnici priznanja NALED Strela
Dobitnici priznanja NALED Strela
Dobitnici priznanja NALED Strela
Dobitnici priznanja NALED Strela
Dobitnici priznanja NALED Strela