Odabrano 10 lokalnih samouprava na javnom pozivu za projekat „Podrška unapređenju kapaciteta i izradi lokalnih planova razvoja“

U okviru Projekta Nemačko-srpske razvojne saradnje “Podrška reformi javne uprave u procesu pristupanja Evropskoj uniji” (PAR2EU) koji sprovodi GIZ,  Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) i Balkanski centar za regulatornu reformu (BCRR) sprovode projekat „Podrška unapređenju kapaciteta i izradi lokalnih planova razvoja“ („National Local Development Planning Expertise“). Projekat se sprovodi u saradnji sa Republičkim sekretarijatom za javne politike (RSJP).

U okviru Projekta raspisan je javni poziv za jedinice lokalne samouprave (JLS*). Cilj javnog poziva je bio identifikovanje i odabir 10 JLS koje su zainteresovane da učešćem u Projektu „Podrška unapređenju kapaciteta i izradi lokalnih planova razvoja“‚ ojačaju svoje kapacitete i izrade planove razvoja u skladu sa zakonskom regulativom i najboljom međunarodnom praksom. Javni poziv je bio raspisan u period od 25.marta 2022.g. do 25.aprila 2022.g.

Na osnovu predloga Komisije za ocenu prijava lokalni samouprava, a na osnovu kriterijuma za ocenu prijava, izabrane su sledeće lokalne samouprave za pružanje podrške za izradu lokalnih planova razvoja: GO Palilula (Niš), Ivanjica, Kladovo, Ljig, Loznica, Osečina, Smederevo, Subotica, Velika Plana i Zaječar.

U postupku ocenjivanja prijava Komisija je utvrdila da prijave JLS koje već imaju obezbeđenu podršku za izradu plana razvoja u okviru programa podrške koji sprovodi SKGO, neće biti razmatrane u skladu sa uslovima javnog poziva.

Podrška u okvirnom trajanju od 12 meseci, sprovodiće se u skladu sa Memorandumom o saradnji koji će biti zaključen sa svakom odabranom JLS, a od juna 2022.g.

*U ovom dokumentu skraćenica JLS, osim gradova i opština, uključuje i gradske opštine iako one Zakonom o lokalnoj samoupravi nisu definisane kao jedinice lokalne samouprave.

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE