Analiza sakupljanja i upravljanja baterijama i sijalicama u Republici Srbiji

Autor: Nebojša Pokimica, Prof. dr. Slobodan Morača, Katarina Nedeljković Bunardžić Oblast: Zaštite životne sredine Datum: 30.03.2021. Preuzimanje: Analiza_sakupljanja_i_upravljanja_baterijama_i_sijalicama_u_republici_Srbiji.pdf

Ova analiza ima za cilj unapređenje sistema sakupljanja i odgovarajućeg tretmana sijalica i baterija u Srbiji. Baterije i sijalice su među najčešćim opasnim otpadnim materijalima iz domaćinstava koji ukoliko se ne sakupljaju i tretiraju na odgovarajući način završavaju na deponijama i značajno ugrožavaju životnu sredinu. 

Publikacija je pripremljena u okviru projekta „Povećanje stope reciklaže za baterije i sijalice u Republici Srbiji“ koji podržavaju nadležni državni organi zaduženi za sprovođenje zakonske regulative u ovoj oblasti, Ministarstvo za zaštitu životne sredine, Ministarstvo finansija, Agencija za zaštitu životne sredine, Inspekcija za zaštitu životne sredine, izabrane LSU i javna komunalna preduzeća.

 

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE