Delegacija MMF-a u poseti NALED-u

Delegacija Međunarodnog monetarnog fonda, na čelu sa Džejmsom Rufom, šefom misije MMF-a, i Sebastijanom Sosom, direktorom kancelarije MMF-a u Srbiji, danas je posetila NALED i sa potpredsednicima Saveza za fer konkurenciju, Draganom Lupšićem i Vladimirom Tipsarevićem i stručnim timom Izvršne kancelarije razgovarala o ključnim merama Nacionalnog programa za suzbijanje sive ekonomije, koji MMF koristi za praćenje ekonomskih reformi u Srbiji.

Na sastanku se razgovaralo o unapređenju inspekcijskog nadzora i analizi rizika, transformaciji Poreske uprave, reformi sistema fiskalizacije i paušalnog oporezivanja, smanjenju parafiskalnog opterećenja, uspostavljanju sistema elektronskih faktura, kao ključnim reformama koje je NALED nominovao kroz Nacionalni program, a koje će postati integralni deo novog ekonomskog aranžamana za Srbiju.

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE