Na konkurs za najbolju online nastavu stiglo više od 600 prijava

Više od 600 nastavnika iz svih krajeva Srbije prijavilo se na konkurs “Magija je u rukama nastavnika” sa željom da njihova nastava na daljinu bude izabrana za najkreativniju. Stručni žiri do kraja juna proglasiće i nagraditi najbolje, a još pet dana ostalo je građanima da glasovima na sajtu www.jpd.rs istaknu svoje favorite. 

Prijave su stigle iz čak 116 gradova i opština, a među 606 prijava najviše je iz Beograda (181), Novog Sada (47), Niša (35), Kovačice (19), Kraljeva, Kragujevca i Smedereva. Veoma aktivni bili su nastavnici u osnovnim školama iz kojih je stiglo dve trećine radova. Najviše primera online nastave bilo je iz srpskog jezika (111), matematike (64), engleskog, istorije, likovnog i biologije. Traženje skrivenog blaga, učenje kroz strip ili video igre, obrade različitih pesama, kuvanje, izrada letelica ili intervju sa astronautom, samo su neki od kreativnih i edukativnih alata koje su koristili. 

- Rok za nove prijave istekao je u ponoć 31. maja, a glasanje za najkreativniju nastavu traje do 7. juna. Do sada se u glasanje uključilo gotovo 46.000 ljudi, sa više od 150.000 glasova. Toliko interesovanje samih nastavnika kao i građana za konkurs nadmašilo je sva očekivanja i najbolje govori da je obrazovanje važna tema našeg društva. Imamo veliki potencijal u nastavnom kadru koji razmišlja savremeno, koristi tehnologije i želi da đacima pruži najviši kvalitet nastave po novim metodama kao što je projektna nastava. Ovim konkursom želimo to da vrednujemo i istaknemo – kaže Dušan Vasiljević iz NALED-a, koji zajedno sa organizacijom Connecting, u okviru projekta Javno-privatni dijalog za razvoj radi na zagovaranju teme "Obrazovanje za 4.0 revoluciju".

Tokom konkursa je raslo i interesovanje pokrovitelja, pa će biti dodeljeno 12 nagrada, za pet najboljih, nagrada publike i specijalne nagrade za najbolji primer projektne nastave, za najbolju interakciju s đacima u osnovnoj i srednjoj školi, najbolji primer TV nastave i za najbolju upotrebu digitalnih alata u nastavi u osnovnoj i srednjoj školi. Pokrovitelji nagrada su kompanije Comtrade, Telegroup, Eurobank, Hemofarm fondacija i Laguna.

Najbolji nastavnici (i škole iz kojih dolaze) imaju priliku da osvoje putovanje u Finsku i Estoniju, pametne televizore i telefone, laptop računare i e-knjige. Istaknuti primeri će biti uvršteni u jedinstvenu onlajn bazu najboljih primera nastave na daljinu u Srbiji.

Javni poziv za konkurs raspisali su NALED i organizacija za razvoj karijere i omladinskog preduzetništva „Connecting“, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Zavodom za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, Republičkim sekretarijatom za javne politike i Radio-televizijom Srbije, u okviru projekta Javno-privatni dijalog za razvoj, koji podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID).

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE