Najčlanovi za 2019.

U četvrtak 12. septembra na Belom dvoru u okviru Septembarskog susreta članova i partnera NALED-a, Izvršna kancelarija proglasila je najčlanove za 2019. godinu.

U konkurenciji od preko 300 posvećenih i odgovornih članova, titulu Najčlan 2019. poneli su po jedan predstavnik privrede, lokalnih samouprava i organizacija civilnog društva koji su svojim nesebičnim zalaganjem dali doprinos razvoju organizacije i članstva, jačanju ugleda i promociji zajedničkih vrednosti - Dejan Đokić, direktor kompanije Asseco SEE, Tihomir Petković, gradonačelnik Užica i Milivoje Jovanović, potpredsednik UO organizacije ENECA. Glasovima članova za Najčlana NALED-a u 2019. izabran je Dejan Đokić.

Kompanija Asseco SEE kao aktivan član NALED-a od 2010. godine, pokrovitelj je Sive knjige propisa i jedna od najvećih zagovornika ukidanja parafiskala i birokratije. Kao uspešna regionalna kompanija, veliki je promoter regionalne saradnje i NALED-ovog programa certifikacije opština po meri privrede u jugoistočnoj Evropi. Prvi čovek kompanije, Dejan Đokić, daje poseban doprinos organizaciji kroz članstvo u Savezu za e-upravu i liderstvo u Izvršnom odboru.

Grad Užice, koji vodi gradonačelnik Tihomir Petković, zastupljen je u tri NALED-ova saveza – za eUpravu, poljoprivredu i urbanizam. Jedan je i od učesnika regionalnog BFC SEE programa i jedan od pet gradova inicijatora nacionalne kampanje “Umetnost Srbije”. Gradonačelnik Užica je član IO NALED-a gde aktivno zastupa interese lokalne samouprave sa akcentom na suzbijanje sive zone u prevozu putnika na lokalu.

Niška organizacija ENECA je član NALED-a od 2015. godine i jedan je od šest NVO pionira javno-privatnog dijaloga u NALED-ovom projektu sa USAID-om gde pruža podršku reformi paušalnog oporezivanja. Milivoje Jovanović, potpredsednik UO ENECE i član IO NALED-a, svojim angažovanjem i zagovaranjem, pomogao je u uvođenju i promovisanju mere Startuj legalno kako bi mladi i nezaposleni koji žele da započnu poslovanje mogli da budu oslobođeni poreza i doprinosa u prvoj godini poslovanja.

Detaljne profile izabranih najčlanova možete pogledati na linku http://najclan2019.naled.rs/.

 


Povezani Sadržaji

Vesti

Više od 800 članova i partnera na NALED-ovom Septembarskom susretu

13.09.2019

Gosti Septembarskog susreta imali su priliku da degustiraju više od 300...Pročitaj vest

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE