Obuka kandidata za buduće verifikatore BFC SEE programa

U petak, 2. novembra u Beogradu, NALED je organizovao regionalnu obuku kandidata za buduće verifikatore Programa certifikacije opština i gradova po meri privrede u jugoistočnoj Evropi (BFC SEE). Obuci je prisustvovalo više od 40 stručnjaka iz oblasti lokalnog ekonomskog razvoja iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske i Srbije. Učesnici obuke imali su priliku da se upoznaju sa novom Edicijom III BFC SEE standarda i automatizacijom procesa certifikacije kroz primenu BFC SEE softvera. Svrha obuke je da se učesnici kroz upoznavanje sa novom edicijom standarda pripreme za predstojeće polaganje testa za verifikatore koje će biti održano u drugoj polovini meseca novembra 2018.

Nova edicija BFC SEE standarda – Edicija III sadrži 67 potkriterijuma u okviru 10 revidiranih kriterijuma kojima su obuhvaćene konkretne izmene i usklađivanja dokumentacije zemalja članica BFC SEE mreže u postupku certifikacije.

Paralelno sa radom na reviziji BFC SEE standarda, a uz podršku Saveta za regionalnu saradnju (RCC) i Otvorenog regionalnog fonda za modernizaciju opštinskih usluga (GIZ ORF MMS), rađeno je na unapređenju BFC SEE sajta (www.bfc-see.org) i razvijanju jedinstvenog IT alata za monitoring poslovnog okruženja u regionu jugoistočne Evrope – BFC SEE softvera. Osim što doprinosi većoj efikasnosti i transparentnosti procesa certifikacije, jasnijem razumevanju programa i smanjenju troškova i resursa kod lokalnih samouprava koje su u procesu, BFC SEE softver omogućava automatizaciju celokupnog procesa certifikacije, on-line prijavu i podnošenje dokumentacije u elektronskom formatu, razmenu primera dobrih praksi, kao i olakšan pristup i raspolaganje podacima između lokalnih samouprava i privrede.

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE