U prvim satima stiglo više od 6.500 glasova na konkursu za najbolje primere nastave na daljinu

Onlajn glasanje na konkursu za izbor najboljih primera nastave na daljinu, počelo je danas u ponoć, a već u prvim jutarnjim satima pristiglo je više od 6.500 glasova. Glasanjem na portalu www.jpd.rs građani mogu da podrže primere najkreativnijih predavanja koja su đacima tokom kućne izolacije školske obaveze učinili posebno zanimljivim i edukativnim.

Od 22. aprila kada je otvoren konkurs pod sloganom „Magija je u rukama nastavnika“ nastavnici i stručni saradnici osnovnih i srednjih škola dostavili su više od 180 prijava. U prvim satima glasanja, najviše glasova dobili su primeri iz srpskog jezika i književnosti i stručnih predmeta.

Nastavnici su kao sredstva prilagođavanja formalnih znanja najčešće koristili video igre, YouTube snimke i izrade veb stranica. Na konkurs su stigli i lepi primeri inovativne nastave kod izbornih predmeta, poput građanskog vaspitanja i veronauke.

- Očekujemo da ćemo dobiti još mnogo kreativnih primera nastave na daljinu, jer konkurs traje do 31. maja. Pozivamo sve građane da se uključe, da pogledaju prijave koje su objavljene na portalu www.jpd.rs i da svojim glasom podrže najmaštovitije i najbolje nastavnike - rekao je Dušan Vasiljević iz NALED-a, koji zajedno s organizacijom Connecting, u okviru projekta Javno-privatni dijalog radi na zagovaranju teme “Obrazovanje za 4.0 revoluciju”.

Javni poziv za konkurs raspisali su Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, Republički sekretarijat za javne politike, NALED i Organizacija za razvoj karijere i omladinskog preduzetništva „Connecting“ u okviru projekta Javno-privatni dijalog, čiju realizaciju podržava USAID. Glavni medijski partner je Radio-televizija Srbije, koja je u okviru svog obrazovnog programa omogućila emitovanje nastave na daljinu i sve nastavne jedinice učinila dostupnim na sajtu i aplikaciji RTS planeta. Pokrovitelji nagrada su za sada Comtrade, Eurobank i Laguna.

Stručni žiri će odabrati 10 najboljih primera online nastave. Pored dodele priznanja i vaučera za kupovinu elektronskih knjiga, pripremljene su i vredne nagrade za najbolje - studijsko putovanje u Finsku i Estoniju i laptop za prvo mesto, laptop i pametni telefon za drugo, a za treće mesto tablet i pametni telefon. Predviđena je i specijalna nagrada publike - pametni telefon najnovije generacije, specijalna nagrada za najbolje izvedenu nastavu putem televizije – smart televizor sa kamerom, a posebna nagrada će biti dodeljena i na osnovu online glasanja.

Konkurs je deo aktivnosti u okviru četvorogodišnjeg Projekta javno-privatnog dijaloga koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a sprovodi NALED u saradnji sa Republičkim sekretarijatom za javne politike. Detaljne propozicije nalaze se na sajtu www.jpd.rs.


Povezani Sadržaji

Vesti

Biramo najbolje primere online nastave u vanrednom stanju

22.04.2020

Pored dodele priznanja za 10 odabranih i vaučera za kupovinu elektronskih...Pročitaj vest
Kliping

[RTS] Magija je u rukama nastavnika

14.05.2020

Predstavljanje konkursa za najbolje primere nastave na daljinu, pod sloganom "Magija je u rukama nastavnika"....Pročitaj više
Vesti

Uvećan nagradni fond za najbolju online nastavu, još šest dana za prijavu na konkurs

26.05.2020

Ostalo je samo još šest dana do isteka roka za nastavnike i...Pročitaj vest

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE