UniCredit Fondacija izdvaja 3 miliona evra za konkurs “Call for education 2023”

UniCredit Fondacija, u skladu sa svojom svrhom da otključa potencijal sledeće generacije Evrope, pokreće Call for education 2023 (Poziv za obrazovanje) za podršku programima koji se bore protiv obrazovnih problema u svim zemljama u kojima Grupa posluje (osim u Bugarskoj i Rumuniji, gde je poziv upravo uspešno zaključen).

Za ovu inicijativu, koja uključuje Srbiju, Austriju, Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Češku, Nemačku, Mađarsku, Italiju, Slovačku i Sloveniju, UniCredit Fondacija će izdvojiti ukupan doprinos od tri miliona evra sa ciljem da identifikuje i podrži programe za škole, odnosno za učenike (uzrasta od 11-19 godina), koje realizuju neprofitne organizacije, sa posebnom pažnjom na:

  1. rešavanje ranog napuštanja škole,
  2. podsticanje univerzitetskog obrazovanja,
  3. sticanje adekvatnih veština za ulazak na tržište rada.

Neprofitne organizacije mogu podneti svoje prijave na namenskoj platformi do 8. septembra 2023. godine. Do kraja oktobra 2023. godine, posebno osnovana Komisija za evaluaciju će izabrati oko 20 pobedničkih projekata, određujući i iznos same podrške.

Pravilnik o Pozivu za obrazovanje 2023 moguće je preuzeti na linku.

Dodatne informacije i pojašnjenja mogu se zatražiti na info@unicreditfoundation.org i pr@unicreditgroup.rs.

 

                                                                                                                           ***

Andrea Orcel, predsednik Izvršnog odbora UniCredit Fondacije, izjavio je: „Obrazovanje je osnovna pokretačka snaga za budućnost Evrope, i čvrsto verujem da je, kao jedne evropske institucije, naša odgovornost da dosledno identifikujemo i podržavamo mlade talente u zajednicama u kojima poslujemo, jer će to postaviti temelje za napredak i uspeh našeg kontinenta u godinama koje dolaze. Zato sa ponosom objavljujem „Call for education 2023 (Poziv za obrazovanje)“, koji uključuje 10 zemalja u kojima smo prisutni. Ova inicijativa je savršeno usklađena sa posvećenošću Grupe da stalno pruža našim zajednicama priliku da napreduju i unapređuju se u društvenim aspektima, u skladu sa ESG strategijom i strateškim planom Banke“.

Nikola Vuletić, predsednik Izvršnog odbora UniCredit Bank Srbija, istakao je: „U UniCredit Banci obrazovanje je jedno od ključnih postulata našeg poslovanja, jer smatramo da današnjim uticajem i osnaživanjem edukacije mladih stvaramo povoljnu sutrašnjicu za sve nas. Zadovoljstvo mi je što je naša banka u Srbiji deo ovog projekta UniCredit Fondacije, naročito imajući u vidu da smo godinama unazad upravo na taj način uspevali da pružimo podršku različitim neprofitnim organizacijama širom naše zemlje“.

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE