Platforma za donacije

NALED je početkom aprila pokrenuo jedinstvenu platformu za donacije kako bi povezao i ujedinio članove i partnere u borbi protiv COVID-19. Za nešto više od mesec dana, na ovaj način realizovane su donacije u vrednosti od 250.000 evra za lokalne zajednice i zdravstvene institucije. Obezbeđeno je i isporučeno 52 tone hrane za 11.000 domaćinstava, 67 računara za škole i opštinske službe i 140.000 evra za medicinsku i zaštitnu opremu, kao podrška 41 opštini i gradu u suzbijanju negativnih posledica pandemije. Po završetku vanrednog stanja, platforma NALED-a će biti usmerena na CSR aktivnosti i zajedničke inicijative lokalnih samouprava i privrede, o čemu ćemo vas blagovremeno obaveštavati.

Veliko hvala svim članovima i partnerima koji su se odazvali na naš apel, jer zajedno činimo razliku!

Pogledajte video poruku predsednika Upravnog odbora NALED-a
Preuzmite uputstvo Poreske uprave za ostvarivanje poreskih olakšica za donatore

Redni broj: 49 Primalac donacije: Opština Arilje Vrsta potrebne podrške: Medicinska oprema 10.07.2020

Sanitetsko vozilo za Dom zdravlja Arilje

Dom Zdravlja Opštine Arilje poseduje ukupno tri sanitetska vozila što je nedovoljno i za redovno funkcionisanje, a u vanrednoj situaciji izazvanoj pojavom virusa Korona preko potrebno je još jedno sanitetsko vozilo koje bi služilo za transport pacijenata obolelih od virusa. 

Podelite apel:  

Redni broj: 48 Primalac donacije: Opština Apatin Vrsta potrebne podrške: Hrana/Higijenski proizvodi 08.06.2020

Prehrambeni paketi za ugrožene porodice i nezaposlene

Opštini Apatin potrebna je pomoć za nabavku prehrambenih paketa sa robom široke potrošnje za  socijalno ugrožene porodice, samohrane roditelje i višečlane porodice sa niskim primanjima sa troje i više dece, kao i nezaposlena lica kojima je prihod bio isključivo i pretežno od sezonskih poslova, te su sada egzistencijalno ugroženi i zavise isključivo od socijalne pomoći.

Podelite apel:  

Redni broj: 47 Primalac donacije: Grad Novi Pazar Vrsta potrebne podrške: Hrana/Higijenski proizvodi 03.04.2020

Pomoć u vidu namirnica i lekova za zaposlene JKP u Novom Pazaru

Zaposleni u JKP na održavanju javne i higijene i zelenih površina su lica sa lošim materijalnim i zdrastvenim stanjem. Zaposlene na postrojenjima za prečišćavanje vode za piće i snabdevanje toplotnom energijom, a lošeg su materijalnog stanja i uzimaju redovnu terapiju takođe treba pomoći. Na kućnoj adresi dopremiti pomoć u vidu namirnica i lekova a na njihov žiro račun uplatiti novčana sredstva. Sve se može brže i efikasnije završiti dopremanjem donacije u kol-centar u Novom Pazaru osim novčanih sredstava koji bi se direktno uplaćivali na njihov žiro račun.

Podelite apel:  

Redni broj: 46 Primalac donacije: Grad Sombor Vrsta potrebne podrške: IT 21.04.2020

Potrebni laptop računari za Grad Sombor

Gradskoj upravi Grada Sombora potrebno je 10 laptop računara za obavljanje radnih dužnosti službenika kojima je usled vanrednog stanja određen rad od kuće saglasno preporuci MDULS-a (stariji do 60 godina, hronični bolesnici, roditelji sa decom do 12 godina starosti). 

Podelite apel:  

Redni broj: 45 Primalac donacije: Grad Šabac Vrsta potrebne podrške: Zaštitna oprema 14.04.2020

Potrebna zaštitna oprema za zdravstvene radnike u Šapcu

Zdravstvenim radnicim u Gradu Šapcu potrebna je zaštitna oprema: 1. Jednokratni kombinezoni, vodonepropusni - biohazard III kategorija (tip 5 i tip 6), u količini od 1.000 komada, po ceni od 2.937 dinara (sa PDV-om) po komadu; 2. Hiruške maske od flisa, u količini od 20.000 komada, po ceni od 90 dinara (sa PDV-om) po komadu, 3. FFP2 maske u količini od 3.500 komada, po ceni od 438 dinara (sa PDV-om) po komadu; 4. Nitrilne rukavice strong, u količini od 70.000 komada, po ceni od 15 dinara (sa PDV-om) po komadu; 5. Zaštitne naočari - PVC okvir sa silikonskim uloškom za lice, u količini od 200 komada, po ceni od 186 dinara (sa PDV-om) po komadu; 6. Jednokratne nazuvice ST45, u količini od 10.000 komada, po ceni od 45 dinara (sa PDV-om) po komadu.

Podelite apel:  

Redni broj: 44 Primalac donacije: Opština Vladičin Han Vrsta potrebne podrške: Hrana/Higijenski proizvodi 09.04.2020

Osnovne životne namirnice i sredstva za higijenu za siromašne u Opštini Vladičin Han

Opstina Vladičin Han spada u četvrtu grupu prema razvijenosti lokalnih samouprava - u pitanju je devastirano područje, sa dosta staračkih domaćinstva u brdsko-planinskim predelima. Potrebni su nam paketi sa hranom i higijenskim sredstvima, jer su, zbog vanrednog stanja i pandemije Korona virusa, mnoge porodice su ostale bez primanja, zavisne od socijalne pomoći. U saradnji sa Crvenim krstom Vladičin Han i Centrom za socijani rad, oko 2.000 paketa bismo dostavili na adrese porodica u brdsko-planinskim mesnim zajednicama, porodica čiji su prihodi pretežno od sezonskih poslova i druga domaćinstva čiji su članovi primaoci socijane pomoći.

Podelite apel:  

Redni broj: 43 Primalac donacije: Opština Svrljig Vrsta potrebne podrške: Hrana/Higijenski proizvodi 09.04.2020

Prehrambeno-higijenski paketi za najsiromašnije u Opštini Svrljig

Opština Srvljig spada u grupu devastiranih i u četvrtu grupu izrazito nedovoljno razvijenih opština. Sama opština je veoma razuđena i sa pretežno staračkim stanovništvom koje i u redovnom stanju nema elementarne uslove za život, ni zdravstvenu negu. Opštini Svrljig su potrebna sredsta za kupovinu paketa sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu koji bi bili podeljeni penzionerima sa primanjima manjim od 30.000 dinara (takvih lica u našoj opštini, prema podacima RFZO-a, ima 3994).  Opština je za svakog građanina uspela da obezbedi zaštitne maske, ali napominjemo da su naša sredstva vrlo ograničena i mala, te da se plašimo da do kraja vanrednog stanja nećemo biti u mogućnosti da izmirujemo račune za osnovne potrebe i tekuće poslovanje.

Podelite apel:  

Redni broj: 42 Primalac donacije: Opština Knić Vrsta potrebne podrške: IT 08.04.2020

IT oprema za učenike Opštine Knić

Na osnovu analize stanja u obazovanju na teritoriji Opštine Knić u periodu uvedenog vanrednog stanja, kao i uvođenjem e-nastave, utvrđeno je da na teritoriji opštine Knić ima 70 učenika koji ne mogu u potpunosti da realizuju e-nastavu, zbog toga što nemaju nikakav uređaj (računar, tablet ili telefon, niti internet), koji bi im omogućio praćenje online platformi za nastavu kao i ostvarivanje povratne komunikacije sa nastavnikom ili učiteljem. To su deca čije su porodice veoma lošeg materijalnog statusa, deca socijalno ugroženih porodica, kao i deca višečlanih porodica. Opština Knić je opština u centralnoj Srbiji površine 413 km2 sa 36 sela. U sistemu obrazovanja ima 1200 učenika koji se obrazuju u tri matične osnovne škole sa 12 granskih škola i jednu srednju školu. Donacija u vidu bilo kakvog uređaja bi im omogućila da na adekvatan način prate nastavu, ostanu u komunikaciji sa svojim nastavnicima i učiteljima i imaju minimum uslova za potpuno i adekvatno praženje nastave, ostvarivanje programa u nastavi kako u vanrednom stanju, tako i u mirnodopskim uslovima.

Podelite apel:  

Redni broj: 41 Primalac donacije: Grad Čačak Vrsta potrebne podrške: Novčana donacija 08.04.2020

Potreban dezinfekcioni tunel i medicinski alkohol za Grad Čačak

Grad Čačak ima nameru da nabavi dezinfekcioni tunel i 5000 litara medicinskog alkohola za rad tunela. Dezinfekcioni tunel je sistem namenjen dekontaminaciji i dezinfekciji osoba i predmeta, i ima veliki učinak uz minimalan utrošak energije i dezinfekcionih sredstava. U planu je instalacija dezinfekcionog tunela na ulasku u privremenu bolnicu koja se nalazi u tzv. Plavoj hali (sportska hala pretvorena u privremenu bolnicu). Pomenuta donacija bi imala veliki značaj za dalje sprečavanje širenja Covid19 virusa, pre svega za medicinsko osoblje, što je trenutno veliki problem u čitavoj Srbiji i predstavlja najveći potencijal za širenje zaraze. Dezinfekcija će se vršiti prilikom ulaska i izlaska u privremenu bolnicu. Takođe na ovaj način štitimo i pripadnike Vojske RS i policije koji obezbeđuju objekat. Tražena količina medicinskog alkohola je potrebna za rad dezinfekcionog tunela, imajući u vidu činjenicu da je optimalna potrošnja oko 30 litara alkohola po satu rada.

Podelite apel:  

Redni broj: 40 Primalac donacije: Opština Ćuprija Vrsta potrebne podrške: Medicinska oprema 07.04.2020

Medicinska i zaštitna oprema za Opštu bolnicu u Ćupriji

Opština Ćuprija ima najviše zaraženih virusom COVID-19 u Pomoravlju. Najugroženije je zdravstveno osoblje koje je usled nedostatka adekvatne medicinske i zaštitne opreme konstantno izloženo riziku. Od ukupnog broja testiranog stanovništva, više od 50% zaraženih Korona virusom, jesu radnici opšte bolnice u Ćupriji. Iako nema status zdravstvenog centra, ćuprijska bolnica je najaktivnija u okrugu i u njoj se leče pacijenti iz celog Pomoravlja. Oprema koja je najpotrebnija u ovom trenutku uključuje: 1. Portabl rendgen, čija se vrednost kreće od 1.200.000 dinara, pa naviše, 2. Beskontaktni toplomeri, 20 komada, vrednosti od 152.000 dinara, 3. Baktericidna svetiljka, pet komada, čija je vrednost po komadu od 15.000 dinara za fiksne zidne lampe do oko 35.000 mobilne, 4. Naočare sa bočnom zaštitom, 50 komada, ukupne vrednosti 75.000 dinara, 5. Pulsni oksimetar, 10 komada, ukupne vrednosti 100.000 dinara, 6. Zaštitni skafanderi, 200 komada, ukupne vrednosti 200.000 dinara, 7. Zaštitni mantili, 100 pakovanja vrednosti 80.000 dinara.

Podelite apel:  

Redni broj: 39 Primalac donacije: Opština Sokobanja Vrsta potrebne podrške: Hrana/Higijenski proizvodi 06.04.2020

Paketi hrane i higijenskih proizvoda za najugroženije u Opštini Sokobanja

U cilju prevazilaženja krize izazvane virusom COVID-19, Opštini Sokobanja potrebni su paketi hrane i higijenskih proizvoda koji bi bili dodeljeni penzionerima sa primanjima do 30.000 dinara, samohranim roditeljima, višečlanim porodicama sa niskim primanjima, odnosno porodicama sa većim brojem dece i nezaposlenima koji su egzistencijalno ugroženi. Za navedene namene, Opštini Sokobanja je potrebno oko 6.000 paketa.

Podelite apel:  

Redni broj: 38 Primalac donacije: Opština Surdulica Vrsta potrebne podrške: Medicinska oprema 06.04.2020

Medicinska i zaštitna oprema za Opštu bolnicu u Surdulici

Opštoj bolnici u Surdulici neophodna je zaštitna oprema za medicinsko osoblje (350 zaposlenih): 1. Zaštitne maske, 2. Zaštitne rukavice, 3. Zaštitne kape, 4. Zaštitne kaljače, 5. Zaštitni mantili, 6. Zaštitni viziri, 7. Zaštitne naočare, 8. Sredstva za dezinfekciju - alkohol i asepsol. Kako je Opšta bolnica u obavezi da formira specijalni Prijemno-trijažni centar sa 40 kreveza za smeštaj infiricranih pacijenata, potrebna nam je i dodatna medicinska oprema: 1. 40 kreveta za bolesnike, 2. Pripadajuća posteljina, ćebad i jastuci, 3. Bolničke natkasne, 4. Bolnički ormarići za pacijente, 5. Medicinski ormari za lekove i ostale materijale, 6. Medicinski ormari za osoblje, 7. Pribor za ishranu bolesnika (tanjiri, viljuške, kašike, noževi).

Podelite apel:  

Redni broj: 37 Primalac donacije: Opština Gadžin Han Vrsta potrebne podrške: Hrana/Higijenski proizvodi 06.04.2020

Potrebni prehrambeno-higijenski paketi za Opštinu Gadžin Han

Potrebni su prehrambeno-higijenski paketi za najugroženije stanovnike Opštine Gadžin Han. Paketi bi trebalo da sadrže neke od osnovnih životnih namirnica, npr: 2kg soli, 2kg šećera, 5kg brašna, 2l ulja, pakovanje makarona, pet konzervi, tri supe, kvasac, i higijenske proizvode: 3kg deterdženta za pranje veša, 1l šampona za kosu, tri sapuna, 1l deterdženta za pranje posuđa.

Podelite apel:  

Redni broj: 36 Primalac donacije: Opština Kučevo Vrsta potrebne podrške: Zaštitna oprema 06.04.2020

Zaštitne maske za stanovnike Opštine Kučevo

Opštini Kučevo potrebne su zaštitne maske za stanovnike opštine. Opština je iz svog budžeta nabavila oko 1.500 zaštitnih maski i podelila svim zaposlenima u javnim preduzećima i ustanovama, Domu zdravlja, policiji, volonterima, ali zbog malih prihoda stanovništva i nerazvijenosti opštine, veoma mali broj građana koristi zaštitne maske, a opština nije u finansijskoj mogućnosti da ih nabavi u većem broju. 

Podelite apel:  

Redni broj: 35 Primalac donacije: Opština Bosilegrad Vrsta potrebne podrške: Hrana/Higijenski proizvodi 06.04.2020

Neophodni paketi pomoći i zaštitna oprema za Opštinu Bosilegrad

Opština Bosilegrad spada u devastirane opštine i susreće se velikim finansijskim problemom prilikom nabavke paketa hrane i higijenskih sredstava za oko 2250 stanovnika koji po evidenciji Centra za socijalni rad spadaju među najugroženije. Takođe, nedostaje i zaštitna oprema (skafanderi), viziri i sredstva za dezinfekciju objekata i ulica. Usled nedostatka zaštitne opreme za oko 250 volontera i radno angažovanih, kao i medicinskih radnika i drugih zaposlenih lica, svi stanovnici su izloženi opasnosti od zaražavanja. Takođe, na teritoriji od 571km kvadratnih brdsko-planinskog rejona, u većini domaćinstava žive stara lica kojima je potrebna pomoć, naročito jer je, usled pandemije, povećan broj ljudi koji ne mogu da rade i privređuju.

Podelite apel:  

Redni broj: 34 Primalac donacije: Opština Veliko Gradište Vrsta potrebne podrške: Medicinska oprema 06.04.2020

Rendgen aparat za Dom zdravlja Veliko Gradište

Domu zdravlja Veliko Gradište nedostaje rendgen aparat koji je izuzetno neophodan u borbi protiv Korona virusa, tačnije pri uspostavljanju dijagnoze. Postojeći rendgen aparat je dotrajao, star je preko 15 godina, pa se pacijenti prevoze na rendgen dijagnostiku u Požarevac, što u ovim uslovima pravi dodatne probleme.

Podelite apel:  

Redni broj: 33 Primalac donacije: Grad Valjevo Vrsta potrebne podrške: Medicinska sredstva 03.04.2020

Opštoj bolnici i Domu zdravlja Valjevo potrebna medicinska i zaštitna oprema, lekovi, medicinska i dezinfekciona sredstva

Opšta bolnica Valjevo iskazala je potrebu za sledećom opremom i lekovima koji su im neophodni u toku trajanja pandemije virusa COVID-19: 1. Računar sa monitorom i operativnim sistemom (tri komada), 2. Baktericidne UV lampe (pet komada), 3. Metalne vitrine/police za lekove i medicinska sredstva (četiri komada), 4. Biocidno sredstvo za dezinfekciju i čišćenje površina u jednom radnom procesu na bazi aktivne supstance EH-(3 aminopropil)-H-dodecilproapn-1,3-diamin; didecildimetilamonijum hlorida, 5. Lako biorazgradivi kelatni agensi, surfaktant, eksipicijensi ili slično (500 litara), 6. Dvoslojni papirni ubrus, rolne sa perforacijom (5.000 komada), 7. Deterdžent za pranje veša (1.000 kilograma), 8. Alfalipoinska kiselina 300mg (1.000 tableta), 9. Hlorohin tablete 250mg (9.000 tableta), 10. Alfa D3 tableta 1mg (1.000 tableta), 11. Maska FFP2 (1.000 komada), 12. Maska FFP3 (1.000 komada), 13. Hirurške klompe (antibakterijske-antistatik, 20 komada). Domu zdravlja Valjevo neophodni su sledeća oprema i lekovi tokom trajanja pandemije: 1. Hirurške maske (14.000 komada), 2. Zaštitni kobinezoni za jednokratnu upotrebu (1.300 komada), 3. Nepromočivi kombinezoni (200 komada), 4. Zaštitni mantil za jednokratnu upotrebu (2.500 komada), 5. Naočare sa bočnom zaštitom (200 komada), 6. Partikularne maske FFP3/FFP2 (1.300 komada), 7. Vizir (100 komada), 8. Rukavice (8.500 komada), 9. Zaštitne kape (3.000 komada), 10. Kaljače (3.000 komada), 11. Alkohol 70% (300 litara), 12. Dezinfekciona sredstva (250 litara).

Podelite apel:  

Redni broj: 32 Primalac donacije: Opština Smederevska Palanka Vrsta potrebne podrške: Medicinska oprema 03.04.2020

Medicinska oprema za privremenu bolnicu u Smederevskoj Palanci

U Opštini Smederevska Palanka oformljena je privremena bolnica za pacijente obolele od virusa COVID-19. Kako bi mogla da funkcioniše, potreban nam je jedan autoklav za sterilizaciju instrumenata, pet Omron kompresorskih inhalatora za inhaliranje pacijenata sa respiratornim problemima, pet pulsnih oksimetara za određivanje koncentracije kiseonika kod pacijenata, jedno sanitetsko vozilo za prevoz pacijenata. Sva navedena oprema koristila bi se za tretiranje pacijenata pozitivnih na virus Korona.  

Podelite apel:  

Redni broj: 31 Primalac donacije: Opština Bela Palanka Vrsta potrebne podrške: Hrana/Higijenski proizvodi 03.04.2020

Prehrambeno-higijenski paketi za najugroženije u Beloj Palanci

Kao jedna od najpogođenijih opština na jugoistoku Srbije, Bela Palanka ima veliki broj staračkih domaćinstava i socijalno ugroženih kategorija stanovnika kojima je neophodna pomoć. Pokrenut je rad volontera i kontakt centar, ali ova mera neće biti dovoljna ukoliko se ne obezbede prehrambeno-higijenski paketi za najranjivije. Predlog opštine je da ovi paketi sadrže: brašno (1 kg), so (1 kg), šećer (1 kg), zejtin (1 l), makarone, supa, riba (konzerva), mesni narezak, pašteta, prašak (1 kg), sapun, wc sanitar, tečnost za sudove.

Podelite apel:  

Redni broj: 30 Primalac donacije: Opština Trstenik Vrsta potrebne podrške: Novčana donacija 03.04.2020

Potrebna donacija za prehrambene i higijenske pakete 

Opštini Trstenik potrebni su paketi hrane i higijenskih proizvoda za socijalno ugrožene građane i penzionere sa najnižim primanjima na teritoriji opštine. Više od 5.000 penzionera ima penziju manju od 30.000 dinara i mnogo nižu. Korisnika socijalne pomoći ima oko 1.500. Opština bi ovom donacijom pomogla najugroženijim grupama građana koje čini oko 6.500 lica i isporučila im pakete osnovnih životnih namirnica i higijenskih proizvoda na njihovu adresu.

Podelite apel:  

Redni broj: 29 Primalac donacije: Grad Pirot Vrsta potrebne podrške: Novčana donacija 03.04.2020

Potrebna novčana donacija za Grad Pirot

Gradu Pirotu se Apotekarska ustanova Pirot obratila sa zahtevom za pomoć na mesečnom nivou od 500.000 dinara za potrebe zaštite apotekara. Apotekarska ustanova opremu nabavlja zajedno sa opremom za potrebe građana, te su im iz tog razloga potrebna novčana sredstva. Takođe, gradskom Štabu su potrebna dodatna sredstva za nabavku goriva za volontere koji obilaze sela i snabdevaju seosko stanovništvo lekovima i ostalim namarnicama. Napominjemo da je Pirot teritorijalno treća lokalna samouprava u Srbiji i da u svom sastavu ima 72 sela. Iz ovih sredstava nabavili bismo i dodatnu zaštitnu opremu za volontere i prema zakonu im uplatili džeparac.

Podelite apel:  

Redni broj: 28 Primalac donacije: Opština Inđija Vrsta potrebne podrške: Zaštitna oprema 03.04.2020

Zaštitna oprema i dezinfekciona sredstva za Opštinu Inđija

Opštini Inđija potrebna je zaštitna oprema, i to: maske (2.000 komada), rukavice (4.000 komada) i dezinfekciona sredstva (50 lit.). Oprema je potrebna kako za medicinske ustanove na teritoriji Opštine Inđija, tako i za druge ustanove, preduzeća i građane. Naime, Opština Inđija nastoji i uspeva da obezbedi predmetnu opremu, ali je reč o potrošnim sredstvima, te su isti uvek potrebni. 

Podelite apel:  

Redni broj: 27 Primalac donacije: Opština Arilje Vrsta potrebne podrške: Hrana/Higijenski proizvodi 03.04.2020

Paketi osnovnih životnih namirnica za najsiromašnije

Opštini Arilje potrebna je podrška za najsiromašnije, socijalno ugrožene građane opštine Arilje. Podršku bismo dali u vidu paketa osnovnih životnih namirnica vrednosti od 4.000 dinara. Paketi su namenjeni korisnicima materijalnog obezbeđenja (socijalne pomoći), porodicama koje ostvaruju položaj energetski zaštićenog kupca električne energije (radi se o siromašnim porodicama sa jasnim kriterijuma koji obuhvataju prosek primanja i posedovanje imovine). Izuzimamo već obuhvaćene korisnike socijalne pomoći i ostale staračke porodice sa ruralnog područja koje nemaju nikakve prihode izuzev poljoprivredne proizvodnje. Za Opštinu Arilje bi ova pomoć bila od izuzetnog značaja jer se većina stanovništva bavi poljoprivredom, a budžetska sredstva za ove namene nisu dovoljna da obezbede pomoć svima u vanrednoj situaciji.

Podelite apel:  

Redni broj: 26 Primalac donacije: Opština Arilje Vrsta potrebne podrške: Medicinska oprema 03.04.2020

Sanitetsko vozilo za Dom zdravlja Arilje

Dom Zdravlja Opštine Arilje poseduje ukupno tri sanitetska vozila što je nedovoljno i za redovno funkcionisanje, a u vanrednoj situaciji izazvanoj pojavom virusa Korona preko potrebno je još jedno sanitetsko vozilo koje bi služilo za transport pacijenata obolelih od virusa. 

Podelite apel:  

Redni broj: 25 Primalac donacije: Opština Irig Vrsta potrebne podrške: Ostalo 03.04.2020

Prehrambeno-higijenski proizvodi i zaštitna oprema za korisnike Crvenog krsta Irig

Opštini Irig potrebne su zaštitna oprema (rukavice i maske) i osnovni paketi za korisnike Crvenog krsta i Centra za socijalni rad koji spadaju u najugroženiju kategoriju stanovništva. Potrebno je 600 paketa procenjene vrednosti od 1.000 dinara po paketu koje bi činili sapun za pranje ruku, sapun za kupanje, prašak za veš, sredstvo za pranje sudova, šampon za kosu, sredstvo za dezinfekciju podova, sredstvo za dezinfekciju kupatila, sunđer, žica za ribanje, kao i prehrambeni proizvodi za ugrožene kategorije stanovnika.

Podelite apel:  

Redni broj: 24 Primalac donacije: Opština Irig Vrsta potrebne podrške: IT 03.04.2020

Prenosni računari za Opštinu Irig

Opštini Irig potrebna su četiri laptop računara za rad službenika od kuće, usled vanrednog stanja povodom pojave virusa COVID-19, i to za odeljenja za imovinsko-pravne poslove i urbanizam, za privredu i ler, za matičara i za društvenu brigu o deci.

Podelite apel:  

Redni broj: 23 Primalac donacije: Opština Preševo Vrsta potrebne podrške: IT 02.04.2020

IT oprema za Opštinu Preševo

Potrebna su tri PC računara za rad službenika od kuće u toku trajanja izolacije i vanrednog stanja procenjene vrednosti od 180.000 dinara. 

Podelite apel:  

Redni broj: 22 Primalac donacije: Opština Preševo Vrsta potrebne podrške: Zaštitna oprema 02.04.2020

Potrebna zaštitna oprema i dezinfekciona sredstva

Potrebna donacija zaštitne opreme (maske, rukavice, zaštitni mantili) orijentacione vrednosti od 200.000 dinara i dezinfekciona sredstva - alkohol, sredstva za održavanje higijene prostorija, orijentacione vrednost od 200.000 dinara.

Podelite apel:  

Redni broj: 21 Primalac donacije: Grad Sombor Vrsta potrebne podrške: Zaštitna oprema 02.04.2020

Potrebna zaštitna oprema na teritoriji grada Sombora

Gradu Somboru potrebna su zaštitna odela (100 komada, XXL ili XL veličine - vrednost 500.000 dinara), obuća različitih veličina (100 komada - vrednost 400.000 dinara), zaštitne maske (višekratne - 6.000 komada, jednokratne - 100 komada, zaštitne rukavice (jednokratne - 35.000 pari), dezinfekciono sredstvo za ruke (8000 komada - vrednost 800.000 dinara).

Podelite apel:  

Redni broj: 20 Primalac donacije: Opština Bujanovac Vrsta potrebne podrške: Medicinska sredstva 02.04.2020

Medicinska sredstva za Opštinu Bujanovac

Opštini Bujanovac su potrebne maske, rukavice i sredstvo za dezinfekciju procenjene vrednosti od 300.000 dinara.

Podelite apel:  

Redni broj: 19 Primalac donacije: Opština Despotovac Vrsta potrebne podrške: Medicinska oprema 02.04.2020

Medicinska oprema za Dom zdravlja Despotovac

Dоmu zdrаvlја Dеspоtоvаc potrebni su digitаlni rеndgеn-grаfiја (vrеdnоsti оkо 11.000.000,00 dinаrа), autоklаv оd 160 litаrа sа kаsеtаmа i dоbоšimа (оkо 4.000.000,00 dinаrа), sаnitеtskо kоmbi vоzilо (vrеdnоsti оkо 7.000.000,00 dinаrа), kоmbi vоzilо zа prеvоz pаciјеnаtа nа diјаlizu (vrеdnоsti оkо 3.000.000,00 dinаrа), biоhеmiјski аnаlајzеr (vrеdnоsti оkо 5.000.000,00 dinаrа), otоskоp (pet kоmаdа vrеdnоsti оkо 100.000,00 dinаrа), apаrаt zа mеrеnjе pritiskа, аtеstirаn (20 kоmаdа, vrеdnоsti оkо 200.000,00 dinаrа), pulsni оksimеtаr (pet kоmаdа, vrеdnоsti оkо 50.000,00 dinаrа). Pоsеbnо bismо ukаzаli dа nam je, pоrеd nаvеdе оprеmе kоја nаm је stvаrnо pоtrеbnа, nајpоtrеbniјi digitаlni rеndgеn-grаfiја аpаrаt. Rаzlоg zа tо je štо аpаrаt kојi pоsеduјеmо nе rаdi vеć tri mеsеcа, а pоstојеći аpаrаt је prоizvоđаčа ЕI Niš, stаr prеkо 40 gоdinа i nеmоgućе gа је pоprаviti јеr sе nе prоizvоdе dеlоvi zа isti (ЕI Niš višе nе rаdi). Nаglаšаvаmо i dа је sаdа tаkаv аpаrаt nеоphоdаn Dоmu zdrаvlја јеr prоtоkli zа primаrnu zdrаvstvеnu zаštitu povodom pojavljivanja virusa COVID-19 prеdviđајu dа sе u Dоmоvimа zdrаvlја оbаvеznо prе upućivаnjа u stаciоnаrnu ustаnоvu urаdi klinički prеglеd, biоhеmiјskе аnаlizе i rаdiоlоški nаlаz kојi sе rаdi nа rеntgеn аpаrаtu.

Podelite apel:  

Redni broj: 18 Primalac donacije: Opština Dimitrovgrad Vrsta potrebne podrške: Novčana donacija 02.04.2020

Potreban novac za pakete sa osnovnim namirnicama i kućnom hemijom za ugrožene penzionere

Donacija bi bila iskorišćena za kupovinu 1000 paketa sa osnovnim namirnicama i kućnom hemijom (sapun, deterdžent, prašak) za podelu penzionerima sa primanjima ispod 30.000 din.

Podelite apel:  

Redni broj: 17 Primalac donacije: Opština Knjaževac Vrsta potrebne podrške: Hrana/Higijenski proizvodi 02.04.2020

Potrebni paketi hrane socijalno ugroženim građanima i penzionerima na teritoriji Knjaževca

Potrebni su paketi hrane socijalno ugroženim građanima i penzionerima sa najnižim primanjima. Knjaževčani se u velikom broju bave poljoprivredom, rade poslove za dnevnicu, a sada tih poslova nema i nemaju nikakvu mogućnost da zarade. Više od pola penzionera ima penziju manju od 30.000 dinara, velika većina i onu najnižu od 15.000 dinara. Opština bi ovom donacijom pomogla ovoj grupi građana, njih oko 3.000 koji su najugroženiji, i isporučila tih oko 3.000 paketa osnovnih životnih namirnica na njihovu adresu.

Podelite apel:  

Redni broj: 16 Primalac donacije: Opština Ražanj Vrsta potrebne podrške: Novčana donacija 02.04.2020

Lekovi, medicinska sredstva i oprema za Dom zdravlja Ražanj

Domu zdravlja Ražanj potrebna je zaštitna oprema (maske, rukavice), medicinska sredstva, medicinska oprema i lekovi. Usled pandemije virusa COVID-19, u Domu zdravlja je osnovana Jedinica za respiratorne infekcije za koju su nam potrebne donacije kako bi postigla punu funkcionalnost i mogla da primi obolele na lečenje. Bili bismo zahvalni za donacije u robi ili novcu.

Podelite apel:  

Redni broj: 15 Primalac donacije: Opština Aleksinac Vrsta potrebne podrške: Novčana donacija 02.04.2020

Potreban novac za nabavku paketa hrane i higijene za najugroženije stanovništvo na teritoriji opštine Aleksinac

Novčana donacija potrebna je za nabavku paketa hrane i higijene za najugroženiju kategoriju stanovništva na teritoriji opštine Aleksinac, u koju spadaju lica koja su korisnici socijalne pomoći kao i veliki broj penzionera čija primanja su daleko manja od 30.000 dinara. U proseku mesečno ima oko 1.700 korisnika socijalne pomoći. Sredstva bi bila dovoljna za nabavku oko 3.000 paketa pomoći u vidu hrane i sredstava za higijenu. Sredstva bi bila preusmerena, zaključkom štaba za vanredne situacije Opštine Aleksinac, Crvenom krstu Aleksinac koji bi izvršio nabavku, pakovanje i distribuciju do krajnjih korisnika.

Podelite apel:  

Redni broj: 14 Primalac donacije: Grad Vranje Vrsta potrebne podrške: Novčana donacija 02.04.2020

Neophodna novčana sredstva za formiranje galenske laboratorije na teritoriji grada Vranja

Novčana sredstva su neophodna za formiranje galenske laboratorije u okviru JU "Apoteka Vranje" za potrebe proizvodnje medicinskog alkohola i drugih galenskih proizvoda, a u cilju zaštite stanovništva na teritoriji grada Vranja i sprečavanja širenja virusa COVID-19.

Podelite apel:  

Redni broj: 13 Primalac donacije: Opština Ražanj Vrsta potrebne podrške: IT 02.04.2020

Prenosni računari za zaposlene u Opštinskoj upravi Ražanj

Potrebna je IT oprema - laptopovi za zaposlene u Opštinskoj upravi Ražanj, s obzirom na to da je po Uredbi Vlade Srbije preporučen rad van službenih prostorija usled novonastale situacije sa virusom COVID 19. 

Podelite apel:  

Redni broj: 12 Primalac donacije: Opština Mali Iđoš Vrsta potrebne podrške: Hrana/Higijenski proizvodi 02.04.2020

Potrebni paketi hrane za socijalno ugrožene porodnice

Na teritoriji Opštine Iđoš živi oko 600 socijalno ugroženih porodica. Dobijenu pomoć u vidu hrane bi opština podelila najugroženijima.

Podelite apel:  

Redni broj: 11 Primalac donacije: Opština Beočin Vrsta potrebne podrške: Hrana/Higijenski proizvodi 02.04.2020

Potrebni paketi hrane i higijenskih proizvoda za penzionere

Potrebna nam je novčana pomoć za kupovinu 1.654 paketa pomoći penzionerima sa primanjima do 30.000 dinara, ili paketi hrane i higijenskih proizvoda.

Podelite apel:  

Redni broj: 10 Primalac donacije: Grad Niš Vrsta potrebne podrške: Novčana donacija 02.04.2020

Novčana donacija za pomoć najugroženijima na teritoriji Niša

Donacija je potrebna za pružanje pomoći najugroženijem delu stanovništva na teritoriji Grada Niša u uslovima vanrednog stanja usled pandemije COVID-19.

Podelite apel:  

Redni broj: 9 Primalac donacije: Opština Vlasotince Vrsta potrebne podrške: Hrana/Higijenski proizvodi 02.04.2020

Namirnice za socijalno ugrozene porodice i penzionere

Osnovne životne namirnice za socijalno ugrozene porodice i penzionere sa penzijama ispod 30.000 din.

Podelite apel:  

Redni broj: 8 Primalac donacije: Crveni krst Osečina Vrsta potrebne podrške: Zaštitna oprema 02.04.2020

Zaštitna oprema za Crveni krst u Osečini

Crvenom krstu Opštine Osečina potrebne su zaštitne maske i rukavice, kao i hrana za pakete. Jedan broj socijalno ugroženih porodica ne može da bude radno angažovan u poljoprivredi, niti odlaze na povremeni rad u veće gradove, pa im je potrebna pomoć.

Podelite apel:  

Redni broj: 7 Primalac donacije: Opština Babušnica Vrsta potrebne podrške: Hrana/Higijenski proizvodi 02.04.2020

Prehrambeno-higijenski paketi za najranjivije u opštini Babušnica

Opština Babušnica spada u red najnerazvijenih opština. Ima veliki broj staračkih domaćinstava i socijalno ugroženih kategorija stanovnika kojima je neophodna pomoć. Organizovan je rad volontera i pokrenut call centar, ali ova mera neće biti dovoljna ukoliko se ne obezbede prehrambeno-higijenski paketi za najranjivije. Predlog opštine je da ovi paketi sadrže: brašno (1 kg), so (1 kg), šećer (1 kg), zejtin (1 l), makarone, supa, riba (konzerva), mesni narezak, pašteta, prašak (2 kg), sapun, wc sanitar, tečnost za sudove.

Podelite apel:  

Redni broj: 6 Primalac donacije: Opština Bogatić Vrsta potrebne podrške: Novčana donacija 02.04.2020

Novac za pakete pomoći ugroženim penzionerima

Novčana sredstva za nabavku paketa pomoći penzionerima koji imaju primanja ispod 30.000,00 dinara.

Podelite apel:  

Redni broj: 5 Primalac donacije: Opština Čoka Vrsta potrebne podrške: Hrana/Higijenski proizvodi 02.04.2020

Paketi namirnica za najugroženije kategorije stanovništva opštine Čoka

Potrebne osnovne namirnice poput brašna, šećera, ulja, suvog keksa, konzervi/narezaka i sl. za pripremu paketa pomoći za najugroženije kategorije stanovništva opštine Čoka.

Podelite apel:  

Redni broj: 4 Primalac donacije: Opština Mionica Vrsta potrebne podrške: IT 02.04.2020

Elektronska platforma sa obrazovnim, privrednim, kulturnim i sl. sadržajima na web portalu i aplikaciji prilgođenoj mobilnim uređajima

"E-Mionica" - elektronska platforma putem koje se građanima pružaju raznovrsne usluge i sadržaji obrazovnih, privrednih, kulturnih oblasti i sl. na web portalu i aplikaciji prilgođenoj mobilnim uređajima. Cilj ovog softvera je da se građanima pomogne i omogući neometano funkcionisanje koje je narušeno uvođenjem vanrednog stanja u RS. Idejna zamisao je da redovan život opštine Mionica teče u virtuelnoj stvarnosti. Softver treba da pronađe svoju upotrebnu vrednost i po okončanju vanrednog stanja u RS i da opština Mionica, idući u korak sa tehnološkim razvojem, svojim građanima omogući brojne elektronske servise.

Podelite apel:  

Redni broj: 3 Primalac donacije: Opština Lebane Vrsta potrebne podrške: Hrana/Higijenski proizvodi 02.04.2020

Paketi osnovnih životnih namirnica za najsiromašnije, socijalno ugrožene građane

U Opštini Lebane je potrebna pomoć najsiromašnijim, socijalno ugroženim građanima. Podrška bi bila pružena u vidu paketa osnovnih životnih namirnica u vrednosti od 5.000 dinara. Ciljne grupe, odnosno korisnici, bili bi: 1. Korisnici materijalnog obezbeđenja (socijalne pomoći) - ukupno 1.200 porodica, 2. Porodice koje ostvaruju položaj energetski zaštićenog kupca električne energije po važećim kriterijuma - oko 800 njih (reč je o siromašnim porodicama sa jasnim kriterijuma koji obuhvataju prosek primanja i posedovanje imovine). Izuzimaju se već obuhvaćeni korisnici socijalne pomoći. 3. Penzioneri sa minimalnom penzijom - oko 500 njih. 4. Ostale porodice koje iz raznih razloga ne mogu ispuniti prethodno zadate kriterijume, a objektivno spadaju u materijalno ugrožene porodice. Ova ciljna grupa bi pravo ostvarila Zahtevom za pomoć u osnovnim životnim namirnicama koji bi sa obrazloženjem bio upućen Opštinskom veću na odlučivanje - njih je oko 500. Razlog zašto je opštini Lebane potrebna ova donacija, osim opšte socijalne slike, takođe je i to što se više od 2.000 lokalnog stanovništva izdržava isključivo od sezonskih poslova.

Podelite apel:  

Redni broj: 2 Primalac donacije: Opština Batočina Vrsta potrebne podrške: Hrana/Higijenski proizvodi 02.04.2020

Paketi hrane i sredstava za higijenu za penzionere čija su primanja između 20.000 i 30.000 dinara

Opština Batočina je započela podelu paketa penzionerima čija su primanja manja od 20.000 dinara, jer nam trenutno novčana sredstva u bužetu toliko dozvoljavaju. U cilju usklađenosti sa odlukama većih gradova poput Beograda, Novog Sada, Sombora, koji su predvideli pakete pomoći penzionerima čija su primanja ispod 30.000 dinara, neophodno nam je oko milion dinara za kupovinu 800 paketa hrane i sredstava za higijenu za penzionere čija su primanja između 20.000 i 30.000 dinara. S obzirom da smo opština koja još uvek vuče breme nasleđenih dugovanja iz prethodnog perioda, ovakva vrsta pomoći bi nam bila veoma poželjna.

Podelite apel:  

Redni broj: 1 Primalac donacije: Republika Srbija Vrsta potrebne podrške: Novčana donacija 30.03.2020

Nabavka neophodne opreme za lečenje najteže obolelih

Novčana donacija Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje upotrebiće se za nabavku neophodne opreme za lečenje najteže obolelih od COVID-19.

Podelite apel:  
Ova stranica služi isključivo informisanju i povezivanju tražilaca donacija sa potencijalnim donatorima. NALED ne odgovara za realizaciju konkretnih donacija, niti za kvalitet, ispravnost i druga svojstva doniranih proizvoda i usluga. Svi napori su učinjeni da se obezbede ažurne i precizne informacije o donacijama koje su potrebne pojedinim institucijama ili lokalnim samoupravama u borbi protiv COVID-19. Za sve dodatne informacije molimo Vas da nam se obratite putem e-maila: covid19@naled.rs.

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE