[RTS] Zašto Sivu knjigu NALED-a nazivaju "biblijom reforme"

Na godišnjoj konferenciji o ekonomskim reformama, NALED će predstaviti "Sivu knjigu 2021." Sto preporuka za bolje uslove poslovanja, reformske prioritete i mere za podršku privredi u uslovima pandemije, razmotriće sa stručnjacima Vlade Srbije i međunarodne zajednice.

Jelena Bojović, direktorka za regulatornu reformu, podeća da su sa "Sivom knjigom" krenuli 2008. godine na samom početku i da je ona, kako je rekla NALEDOV legat a da im je posebno drago što je često u Parlamentu nazivaju "biblijom reforme". 

"Siva knjiga je važna jer smo s njom krenuli s idejom da preduzetnici, privrednici, građani u njoj definišu probleme u poslovanju, ekonomiji Srbije i da daju neka rešenja. Tako da je `Siva knjiga` upravo skup problema s kojima se privreda suočava", istakla je za Jutarnji program Bojović.

Naglasila je da se najveći broj preporuka odnosi na Ministarstvo finansija, ali i da raduje da je najveći broj preporuka iz tog sektora i rešen. Takođe, dodaje da je rešen i problem preporuka u vezi zdravstvenih knjižica, smanjenje broja uplatnih računa za plaćanje poreza i doprinosa na zarade sa 12 na jedan račun.

To je kako ističe jedan od većih uspeha na početku "Sive knjige". Dodaje i da su već napisali 268 preporuka od kojih je čak polovina rešena.

Pročitajte više


Povezani Sadržaji

Vesti

NALED predstavio Sivu knjigu i 100 preporuka za bolje uslove poslovanja 

23.02.2021

Uspostavljanje elektronskog zdravstvenog kartona, unapređenje sistema...Pročitaj vest

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE