[RTV] Projekat StarTech: Milion dolara za najinovativnija preduzeća u Srbiji

Prvi godišnji konkurs za dodelu milion dolara bespovratne pomoći u okviru programa StarTech za podršku inovacijama i digitalnoj transformaciji otvoren je do 4. juna 2021. godine, izjavio je Dušan Vasiljević, direktor odeljenja preduzetništvo i investicije u NALED-u, za RTV. 

Projekat podrške vredan pet miliona dolara koji obezbeđuje kompanija Phillip Morris International (PMI), namenjen je malim i srednjim preduzećima, kao i startapovima spremnim da ulože u razvoj inovativnih proizvoda i usluga. Za konkurs se mogu prijaviti čak i preduzetnici koji nisu registrovani, ukoliko mogu da ponude inovativno rešenje. Prvih milion dolara biće dodeljeno u grantovima od 15.000 do 100.000 dolara, naveo je Vasiljević.

Vasiljević je podsetio sve zainteresovane da prijave traju do 4. juna tekuće godine i pozvao ih da se putem sajta startech.org.rs prijave do kraja meseca, jer će u tom slučaju moći da računaju na pomoć organzacije „Eneca“ u pravljenju aplikacije. Pobednici konkursa biće izabrani u zavisnosti od toga da li njihova inovacija ima globalni ili lokalni potencijal, da li može da doprinese otvaranju novih radnih mesta i rastu izvoza i da li može da doprinese dobrobiti čitave zajednice. Konačnu odluku doneće tim sastavljen od osam vrhunskih stručnjaka u oblasti inovacija, digitalne transormacije i preduzetništva, a rezultati će biti poznati već u septembru.


Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE