BFC SEE certifikat kao dodatni podstrek najboljim gradovima i opštinama u Srbiji!

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave uputilo je i ove godine opštinama i gradovima javni poziv za prijavu projekata koji će, u potpunosti ili delimično, biti finansirani iz Budžetskog fonda za lokalne samouprave koji iznosi 520.000.000 dinara. 

Certifikovani gradovi i opštine mogu priložiti BFC SEE certifikat o povoljnom poslovnom okruženju – Business Friendly Certification, kao jedan od dodatnih dokaza koji uz potrebnu dokumentaciju doprinosi ili prikazuje efekat podnetog zahteva na pobolјšanje poslovnog okruženja.

Od ove godine Ministarstvo dodelјuje i godišnju nagradu za najbolјu opštinsku/gradsku upravu u primeni principa dobrog upravlјanja u 2019. godini, kao vid finansijske podrške za dalјe unapređenje dobre uprave i upravlјanja na lokalnom nivou.

Javni poziv je objavlјen u Službenom glasniku 7/20 od 29.1.2020, a sve neophodne informacije za učešće na javnim pozivima, javni pozivi i potrebni obrasci mogu se preuzeti sa sajta Ministarstva:

http://mduls.gov.rs/obavestenja/javni-poziv-za-raspodelu-dela-sredstava-iz-budzetskog-fonda-za-program-lokalne-samouprave/

Rok za podnošenje zahteva za raspodelu sredstava je utorak, 18. februar 2020.

 

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE