MMF u poseti NALED-u

Delegacija MMF-a, predvođena novim šefom Janom Kesom Martejnom, koji je na tom mestu zamenio Džejmsa Rufa, danas je posetila NALED i sa stručnim timom Izvršne kancelarije razgovarala o ključnim merama novog Nacionalnog programa za suzbijanje sive ekonomije, čije sprovođenje je jedan od ključnih elemenata ekonomskih reformi u Srbiji.

Na sastanku se posebno razgovaralo o reformi sistema fiskalizacije, smanjenju parafiskalnog opterećenja privrede, meri poreskog oslobođenja početnika u poslovanju, reformi načina oporezivanja preduzetnika paušalaca, daljim unapređenjima inspekcijskog nadzora, kao i o uspostavljenom sistemu za elektronsku prijavu sezonskih radnika u poljoprivredi.

Dvonedeljna poseta delegacije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) počinje sutra, 10. maja sastancima sa predstavnicima Ministartva finansija i Narodne banke Srbije.  

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE