Saradnja inspekcija i prekršajnih sudija

Period sprovođenja projekta: 01.09.2017. - 31.08.2019.

 

Cilj projekta "Grow Capacities and Work Together - Misdemeanor courts, inspections and businesses", podržanog od strane Holandske ambasade, je da obezbedi razvoj kapaciteta i ojača saradnju između prekršajnih sudova i inspekcija, kao i da promoviše konstruktivni dijalog između ovih aktera i privrede / građana.
Obezbeđivanjem kapaciteta i olakšavanjem razmene znanja, projekat će stvoriti uslove za dalju unifikaciju postupaka inspekcija i sudova (inspekcijski nadzor je u slučaju nepoštovanja poslovanja praćen prekršajnim postupkom koji pokreću inspektori). Takođe, Projekat će doprineti skraćivanju postupaka i uštedi resursa u preduzećima, sudovima i inspekcijama, kao i povećanjem odgovornosti svih aktera u procesu, smanjujući nejednakost, korupciju i druge negativne pojave u procesu inspekcijskog nadzora.

Ključni ciljevi projekta su:

  • Povećanje znanja i kapaciteta inspekcija za potpunu i kompetentnu implementaciju Zakona o prekršajima, Zakon o inspekcijskom nadzoru, kao i sektorske zakone o odabranim pitanjima (sporazum o priznanju prekršaja)
  • Poboljšana saradnja između prekršajnih sudova i inspekcija kroz zajedničke obuke i radionice
  • Konstruktivni dijalog ovih aktera sa građanima i privrednicima
  • Puna implementacija instituta utvrđenih Zakonom o prekršajima
  • Skraćena dužina i poboljšana ukupna stopa uspeha inspekcijskog nadzora i prekršajnog postupka

Gore navedeni ciljevi će se postići poboljšanjem procedura koje se dele između inspektora i prekršajnih sudova (bolja regulacija i znanje).

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE