APR ugostio članove Saveza za imovinu i investicije NALED-a

U Agenciji za privredne registre danas je održana sednica Saveza za imovinu i investicije, stručnog radnog tela NALED-a koje se bavi temama kompanijskog poslovanja, stečaja, izvršnog i parničnog postupka, založnog prava, konverzije prava na zemljištu, planiranja i izgradnje, poreza na imovinu i drugim srodnim temama. 

Dušan Vučković, pomoćnik ministra u Ministarstvu privrede, upoznao je članove NALED-a, predstavnike privrede, različitih institucija, lokalne samouprave i civilnog sektora, sa regulatornim aktivnostima Ministarstva preduzetim u cilju unapređenja poslovnog okruženja i uslova poslovanja, a posebno sa novinama u Zakonu o privrednim društvima. 

Direktor Agencije za privredne registre Milan Lučić, registratori Tanja Vukotić Marinković, Ružica Stamenković, Nives Čulić, kao i zamenik registratora Marija Pajić, upoznali su prisutne članove sa trenutnim aktivnostima Agencije i planovima za 2022. godine u vezi sa implementacijom i daljim unapređenjem informacionog sistema Centralne evidencije objedinjenih procedura za izdavanje građevinskih eDozvola, uvođenjem elektronskih prijava registracije založnog prava, prelaskom na onlajn rad u Registru finansijskog lizinga, novinama u oblasti finansijskog izveštavanja, sa uvođenjem Registra ustanova kulture i početkom primene elektronske registracije privrednih subjekata. 

O aktuelnim incijativama Saveza, prisutne je informisala koordinatorka Saveza Jasmina Radovanović, iz NALED-a. Informacije na temu konverzije, sa članovima Saveza podelio je Aleksandar Vujošević iz Neoplante, Đorđe Vukotić, konsultant NALED-a, prezentovao je izradu koncepta vezanog za budući projekat eProstor, dok je Adis Berberović, iz NALED-a, predstavio panel korisnika operatera distrubitivnog sistema (ODS). 


Povezani Sadržaji

Vesti

Konverzija uz naknadu nije uspela - kad ćemo to da ozvaničimo?

29.10.2021

Konverzija prava korišćenja građevinskog zemljišta u pravo...Pročitaj vest
Obaveštenja


Osnovan Savez za imovinu i urbanizam u NALED-u

31.05.2018

Članovi NALED-a konstituisali su Savez za imovinu i urbanizam kao podršku unapređenju regulative i sprovođenju reformi u ovim...Pročitaj obaveštenje
Stranica

Savez za imovinu i investicije

Savez za imovinu i investicije, kao stručno radno telo NALED-a, osnovan je krajem maja 2018. godine pod nazivom Savez za imovinu i...Pročitaj više

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE