NALED, privreda i GIZ zajedno za najugroženije

Poslednje dane u godini NALED je tradicionalno posvetio darivanju onih kojima je pomoć najpotrebnija. Zajedno sa društveno-odgovornim kompanijama iz članstva pokrenuta je kampanja „Praznici za sve“, za pomoć deci ulice, štićenicima Sigurne kuće i starima. Za one koji o njima brinu podrška stiže u saradnji sa Nemačkom razvojnom saradnjom (GIZ).

U susret novogodišnjim praznicima, kompanije Coca-Cola, Medigroup, CETIN, Novo Nordisk, Fabrika dečije hrane, Marbo, Lidl, Inpharm i Stefkom, ujedinjene preko NALED-ove platforme, donirale su vredne proizvode i novčana sredstva, a karavan poklona krenuo je iz beogradskog Svratišta za decu.

- Decu iz Svratišta obradovali smo novogodišnjim paketićima sa igračkama i hranom. U svetlu aktuelne zdravstvene situacije, Svratištu su donirane maske, rukavice i sredstva za dezinfekciju, a za decu smo obezbedili suplemente i zdravstvene preglede lekara opšte prakse i ORL specijaliste. Sa idejom da olakšamo rad ove organizacije koja brine o deci ulice, darivali smo i tehniku koja im je nedostajala - male kućne aparate, fenove, ketlere i štampače. Pozivamo i drugu odgovornu privredu da sredstva koja su planirali za reprezentaciju i obeležavanje Nove godine preusmere ugroženim kategorijama stanovništva i tako pomognu da budu praznici za sve – kaže izvršna direktorka NALED-a Violeta Jovanović.

Kampanja „Praznici za sve“ podrazumeva i donacije za Sigurnu kuću u Beogradu u vidu paketića za decu štićenica, mleko, pelene, grejalice, fenove, maske, rukavice i zaštitna sredstva, kao i obuke za stručno osposobljavanje štićenica Sigurne kuće u Nišu. Prihvatilištu za stara i odrasla lica u Beogradu je pored zaštitnih sredstava namenjeno i deset paravana koji se postavljaju između kreveta.

U kampanji solidarnosti prikupljeno je ukupno 50.000 evra, a podrška je stigla i od međunarodne zajednice. Kao simbol srpsko-izraelskog prijateljstva, ambasada Izraela je u saradnji sa NALED-om donirala respirator Zdravstvenom centru Zaječar.

Zajedno s Nemačkom razvojnom saradnjom (GIZ) ove nedelje biće obezbeđena podrška za pružaoce usluga socijalne zaštite u 14 lokalnih samouprava u okviru projekta „Usluge socijalne zaštite za osetljive grupe“. Projekat se realizuje u Kosjeriću, Loznici, Krupnju, Arilju, Lajkovcu, Mionici, Plandištu, Užicu, Sjenici, Prijepolju, Šidu, Rumi, Sremskoj Mitrovici i Pećincima.

GIZ je u saradnji sa NALED-om opštinama obezbedio više od 7.000 zaštitnih maski i 7.000 pari rukavica a 39 negovateljica opremljeno je aparatima za merenje šećera i pritiska, torbama i kućnom obućom. Za pružanje usluga socijalne zaštite osigurana je značajna tehnička donacija - mobilni telefoni, laptopovi, projektori i multifunkcionalni štampači, kao i nameštaj. Za dvoje dece sa buloznom epidermolizom (tzv. deca leptiri) obezbeđeni su zaštitni flasteri.

Donaciju NALED-a i privrede, kao i akciju podrške gradovima i opštinama realizovanu u saradnji sa GIZ-om pratite na društvenim mrežama NALED-a i podelite #RadostDavanja. Neka budu #PrazniciZaSve!


Povezani Sadržaji

COVID-19

Počela isporuka zaštitne opreme za socijalne radnike u 15 gradova i opština

16.07.2020

Donacija koja premašuje vrednost od 50.000 evra uručuje se u okviru...Pročitaj više
Vesti

Radost davanja sa NALED-om i privredom

21.12.2020

NALED i društveno-odgovorne kompanije još jednom su se udružili kako bi, ovog puta, ulepšali praznike deci ulice,...Pročitaj vest

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE