Priznanje NALED-u za doprinos razvoju eUprave

Na međunarodnoj konferenciji „Digitalna saradnja: transformacija vlada“, koju je organizovala Kancelarija za IT i eUpravu, pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, NALED-u je dodeljeno priznanje za podršku razvoju eUprave u Srbiji.


NALED je jedan od strateških partnera Vlade i institucija, kada je reč o iniciranju i sprovođenju reformi. Najznačajnije reforme koje su sprovedene u saradnji sa NALED-om su elektronsko izdavanje građevinskih dozvola, eŠalter za upis nepokretnosti, prijava sezonskih radnika u poljoprivredi putem mobilnih telefona ili onlajn, elektronski sistem za obračun poreza i doprinosa za preduzetnike paušalce. NALED je podržao i osnivanje Kontakt centra javne uprave, izradu nove Strategije elektronske uprave, razvoj informacionog sistema eInspektor i implementaciju POS terminala na šalterima javne uprave.


Direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović uručio je priznanje izvršnoj direktorki NALED-a Violeti Jovanović. Ostali dobitnici su ambasade Južne Koreje, Slovačke, Ujedinjenog Kraljevstva, UNDP, Delegacija Evropske Unije u Srbiji, Svetska banka i GIZ.


Predsednica vlade Ana Brnabić rekla je da je Srbija, tri godine od početka digitalizacije javne uprave, došla u situaciju da se informacije između državnih organa u najvećoj meri razmenjuju digitalno, a da je do sada na taj način razmenjeno oko osam miliona informacija.


Govoreći o reformama za koje se zalagao NALED, Violeta Jovanović je istakla da ova organizacija pokušava da bude magnet za dijalog i zato spaja javni, privatan i civilni sektor u diskusiji o rešenjima koje NALED predlaže za bolje poslovno okruženje.


- Ključ za uspeh je saradnja između organizacija, institucija, kao i unutar vlade i vladinih sektora. Veoma smo ponosni na sve uspešne reforme koje su implementirane na naši inicijativu i uz našu podršku – rekla je Jovanović na panelu „Partnerstvo: Budućnost digitalnih vlada“.

 

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE