Studijska poseta Danskoj

Od 25. do 28. novembra 2018. organizovana je studijska poseta Danskoj na temu javno-privatnog dijaloga sa fokusom na organsku proizvodnju i pčelarstvo.

Osim predstavnika NALED-a, učesnici posete bili su i predstavnici ministarstava poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, zdravlja, zaštite životne sredine, Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, Grada Novog Sada, RSJP-a, Agroklastera, Saveza pčelarskih organizacija Srbije.

U okviru posete, učesnici su se sastali sa predstavnicima Ministarstva za životnu sredinu i hranu Danske – Danske poljoprivredne agencije, s Per Kolsterom, predsednikom udruženja kompanija Organska Danska, koju čini više od 200 kompanija, kao i predstavnicima danskog klastera hrane, predstavnicima Danskog saveta za poljoprivredu i hranu i ambasadorkom Republike Srbije u Danskoj Jasminom Mitrović Marić. 

Ovom prilikom, organizovana je i poseta Stengaarden farmi kada su učesnici upoznali njihov način proizvodnje organske hrane.

Studijska poseta organizovana je uz pomoć Danske ambasade u Srbiji i u okviru projekta Javno-privatnog dijaloga koji sprovodi NALED u saradnji s Republičkim sekretarijatom za javne politike Vlade Republike Srbije, uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE