U toku 24 časa više od 100 prijava Kontakt centru zbog nepoštovanja preventivnih mera

Na vanrednoj sednici Kriznog štaba za zaštitu zdravlјa stanovništva od zarazne bolesti kovid-19, održanoj 31. avgusta, upućen je poziv građanima da prijave nepoštovanje preventivnih mera, nakon čega je samo u toku proteklih 24 časa stiglo više od 100 prijava preko Kontakt centra za republičke inspekcije.

Građani se uglavnom žale na veći broj okuplјenih u zatvorenom prostoru, nepoštovanje socijalne distance i nenošenje zaštitne opreme, na osnovu čega će nadležne inspekcije hitno postupiti.

Nepoštovanje preventivnih mera može se prijaviti putem jedinstvenog Kontakt centra za inspekcije, i to posredstvom portala inspektor.gov.rs ili pozivom na broj telefona 011/63-50-322

Kontakt centar startovao je u martu, usled krize izazvane kovidom-19, kako bi privreda i građani mogli na jednom mestu da prijave nepravilnosti u poslovanju koje se tiču svih inspekcija.

Inicijativu za uvođenje jedinstvenog kontakt centra, pokrenuo je NALED u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave i Kancelarijom za IT i eUpravu, a uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj, koja u okviru dvogodišnjeg projekta, podržava reformu inspekcija u Srbiji. 

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE