Unapređenje izvora finansiranja za mala i srednja preduzeća na lokalu

Povodom pokretanja projekta „Velika mala privreda“ u čijem fokusu će biti razvoj novih programa finansiranja malih i srednjih preduzeća u Srbiji, predstavnici NALED-a imali su sastanak sa Tatjanom Matić, direktorkom Fonda za razvoj, i tom prilikom diskutovali o mogućnostima potpisivanja Sporazuma o saradnji.

U sklopu projekta planirana je izrada analize raspoloživih programa podrške dostupnih malim i srednjim preduzećima kao i uvođenje dva nova programa tokom naredne godine. Takođe, biće odabrane tri jedinice lokalne samouprave u kojima će novi programi biti implementirani i kreirana aplikacija za online prijavu za finansijsku podršku.

Cilj ovog projekta je da doprinese jačanju malih i srednjih preduzeća kroz unapređenje pristupa izvorima finansiranja uvođenjem novih programa za lokalni razvoj. 

Rezultati ostvareni tokom projekta, kao i razvijeni programi podrške biće predstavljeni na završnoj konferenciji 2024. godine, a očekuje se i njihova promocija u okviru info dana u tri odabrane lokalne samouprave u zemlji.

Projekat „Velika mala privreda“ sprovodi NALED u saradnji sa Fondom za razvoj i jedinicama lokalne samouprave, a uz podršku ACDI/VOCA, koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID). 

 

Fotografije: Miodrag Milićević


Povezani Sadržaji

Vesti

Još samo dva meseca do početka pune primene e-faktura u privredi

29.10.2022

Privrednicima je ostalo još samo dva meseca da se pripreme i prijave na...Pročitaj vest
Vesti

Nedelja preduzetništva – Na putu ka predvidljivijim uslovima poslovanja

14.11.2022

Drugu godinu zaredom procenat novih preduzetnika u Srbiji uvećao se ...Pročitaj vest
Vesti

Preduzetnici u raljama birokratije - zašto jedna uplatnica kad može četiri?

30.06.2022

Na preknjižavanje pogrešno uplaćenih poreza i doprinosa država i...Pročitaj vest

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE