Portal Preduzetništva

Naručilac: Ministarstvo privrede 
Partneri: Inicijativa Digitalna Srbija
Korisnici: Ministarstvo privrede
Period realizacije:
2.10.2023 - 2.10.2024.
Portal: https://preduzetnistvo.gov.rs/

NALED u saradnji sa Inicijativom Digitalna Srbija pruža podršku Ministarstvu privrede u održavanju i promociji Portala preduzetništva.

Ciljevi i rezultati

Portal preduzetništva predstavlja centralni informativni portal namenjen mikro, malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima. Glavni cilj portala je da bude svojevrstan info servis za privredu koji omogućava da na jednom mestu  postoje predstavljani najnovije vesti i najvažniji vidovi podrške u otpočinjanju i unapređenju poslovanja MSPP. Portal se sastoji od dva podajsta Mali biznis informator i Startup portal. Mali bizni informator je edukativno informativnog karaktera koji pruža MMSPP odgovore na najvažnija pitanja u oblasti oblasti poslovanja (porezi, radno pravo, inspekcije). Sadrži najvažnije vesti, veb tutorijale, elektronske vodiče u određenim sektorima i kalkulator paušalnog poreza. Startap portal je pre svega namenjen za povezivanje, informisanje i edukaciju startapa u svim fazama razvoja.

Osnovne aktivnosti na projekta:

  • Prezentovanje programa podrške koje realizuju nacionalne, lokalne institucije i međunarodni donatori uz prikaz interaktivne mape organizacija koje pružaju podršku MMSP
  • Priprema vesti, video materijala o uspešnim pričama preduzetnika, foto materijala na celom portalu i kalendara
  • Priprema i slanje mesečnih izdanja vesti kroz Mali biznis informator i Sturtup njuzleter uz omogućenu besplatu prijavu za vesti
  • Pružanje podrške korisnicima portala kroz odgovaranje na pitanja iz oblasti poslovanja (porezi, radno pravo, inspekcije i e-poslovanje).

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE