Uvođenje AgroLife softvera

Donator: Nemačka razvojna saradnja – GIZ, Program developpp
Partneri: Telegroup d.o.o. Beograd, Telegroup d.o.o. Banja Luka, Telegroup d.o.o. Podgorica, Privredna komora Republike Srpske (PKRS), Prvredna komora Crne Gore (PKCG)
Period realizacije: decembar 2019 – oktobar 2022.

Projekat je usmeren ka boljem upravljanju opštinskim zemljištem kroz predstavljanje izazova, zahteva i najboljih praksi u ovoj oblasti. Za pilot projekat biće odabrane opštine iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore koje će u svojim sistemima uspostaviti ili poboljšati upravljanje zemljištem uz podršku digitalnog softverskog rešenja AgroLIFE. Nekoliko opština iz Srbije koje su uveliko korisnici Telegroup AgroLIFE softvera dalje će razvijati svoje digitalno upravljanje zemljištem uključivanjem meteo-stanica, koje omogućavaju bolje i održivo planiranje poljoprivredne proizvodnje, dok će u opštinama Crne Gore i BiH po prvi put biti uveden AgroLIFE softver. 

Ciljevi i aktivnosti
Unapređene i transparentnije opštinske usluge za poljoprivrednike i privredu. Podizanje svesti na lokalnom nivou i u regionu o digitalnom upravljanju zemljištem doprinosi i širenju najboljih praksi i podsticanju digitalne transformacije u poljoprivrednom sektoru regiona. Prateći dijalog sa relevantnim institucijama osigurava da ovo poboljšanje doprinese boljem praćenju i primeni postojećih propisa o održivoj upotrebi zemljišta.

  • Podizanje svesti o značaju upravljanja opštinskim zemljištem
  • Odabir 10 lokalnih samouprava (5 Srbija, 3 BIH i 2 Crna Gora) i postavka softvera
  • Podrška LS u pilotiranju sistema i izgradnji kapaciteta za digitalnim upravljanjem zemljišta
  • Dijalog sa relevantnim ministarstvima u cilju uspostavljanja održivog sistema upravljanja zemljištem
  • Diseminacija i održivost
  • Unapređeno prikupljanje podataka o stanju zemljišta za lokalne samouprave u regionu
  • Unapređeni vidovi upravljanja zemljištem za poljoprivrednike
  • Povećana efikasnost u radu poljoprivrednika 

 

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE