Dodeljena specijalna priznanja za doprinos reformama

Na 13. godišnjoj konferenciji o ekonomskim reformama NALED je tradicionalno dodelio specijalna priznanja istaknutim pojedincima i timovima u javnoj upravi koji su u saradnji sa NALED-om najviše doprineli usvajanju preporuka Sive knjige, ali i prevazilaženju prepreka i izazova koje je nametnula pandemija.

Dobitnici nagrada za 2021. su državna sekretarka Ministarstva finansija Slavica Savičić i direktor kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović, a specijalno timsko priznanje pripalo je pomoćniku ministra zdravlja dr Goranu Stamenkoviću, pomoćniku ministra prosvete Milanu Pašiću, pomoćniku generalnog sekretara Vlade Danijelu Nikoliću i savetniku u kabinetu premijerke Stefanu Badži

Državna sekretarka Ministarstva finansija Slavica Savičić dobitnica je Priznanja za izuzetan doprinos unapređenju regulatornog okvira za poslovanje u Srbiji i kreiranju ekonomskih mera za podršku privredi tokom pandemije kovid-19. Nagradu je zaslužila i svojom ulogom u sprovođenju preporuka Sive knjige i ključnih mera Nacionalnog programa za suzbijanje sive ekonomije, uključujući i smanjenje nameta na zarade, uvođenje poreskog oslobođenja za početnike u poslovanju i inovatore i digitalne fiskalizacije i elektronskih faktura. Takođe, njen doprinos nije izostao ni u organizaciji trećeg ciklusa nagradne igre „Uzmi račun i pobedi" koja se organizuje u cilju suzbijanja sive ekonomije kroz jačanje svesti i motivacije građana da plaćaju bezgotovinski i uzimaju fiskalne račune prilikom svake kupovine.

Direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović nagrađen je za izuzetan doprinos uspostavljanju jedinstvenog sistema za efikasnu imunizaciju protiv kovid-19 i uvođenju novih elektronskih usluga za građane i privredu na Portalu eUprava. Kao direktor Kancelarije za IT i eUpravu tokom prošle godine bio je zaslužan i za uvođenje elektonske dostave rešenja katastra u eSanduče na portalu, kojom je u potpunosti zaokružen proces elektronskog postupka upisa u katastar. Trenutno, u saradnji sa NALED-om i Evropskom bankom za obnovu i razvoj u okviru projekta "eDostava" njegov tim sprovodi obuke lokalnih službenika koji će pomagati građanima i privredi u otvaranju naloga na portalu eUprava, u cilju unapređenja korišćenja elektronskih usluga i elektronske dostave dokumenata.

Timsko priznanje za zajednički doprinos unapređenju poslovnog okruženja i prevazilaženju krize izazvane  pandemijom kovid-19 pripalo je Goranu Stamenkoviću, pomoćniku ministra zdravlja, koji je kroz koordinaciju inspekcija bio zadužen za više od 240.000 epidemioloških nadzora, Milanu Pašiću, pomoćniku ministra prosvete, za unapređenje online nastave, Danijelu Nikoliću, pomoćniku generalnog sekretara Vlade, koji je imao centralnu ulogu u obezbeđivanju donacija za zdravstveni sistem i Stefanu Badži, savetniku u kabinetu premijerke, za otklanjanje administrativnih barijera u poslovanju tokom i nakon vanrednog stanja.

NALED je tradicionalno dodelio i posebna priznanja predstavnicima medija. Nagrađeni su Ilija Cerović, v.d. direktora Televizije Beograd i glavni i odgovorni urednik obrazovno-naučnog programa RTS-a, za organizaciju emitovanja onlajn nastave u izuzetno kratkim rokovima i saradnju s NALED-om na sprovođenju nacionalnog konkursa „Magija je u rukama nastavnika“, kao i Aleksandar Milošević, urednik ekonomske rubrike u dnevnom listu Danas, za kvalitetno izveštavanje javnosti o merama i inicijativama za unapređenje poslovnog okruženja i prevazilaženje krize izazvane pandemijom kovid-19.

Radio Televizija Srbije, tokom vanrednog stanja, ustupila je svoje produkcione kapacitete kako bi lekcije bile dostupne svim đacima u osnovnim i srednjim školama i to u neverovatno kratkim rokovima, dok je dnevni list Danas tokom najizazovnijih meseci u jeku pandemije, pokazao najveću otvorenost za predloge NALED-a o podršci privredi i promovisao solidarnost društveno-odgovornih kompanija sa ugroženim lokalnim zajednicama.


Povezani Sadržaji

Dogadjaji

13. godišnja konferencija o ekonomskim reformama u Srbiji: Siva knjiga 2021

12.02.2021

U utorak, 23. februara od 11:00h u okviru online konferencije uživo na...Pročitaj više
Vesti

NALED predstavio Sivu knjigu i 100 preporuka za bolje uslove poslovanja 

23.02.2021

Uspostavljanje elektronskog zdravstvenog kartona, unapređenje sistema...Pročitaj vest
Kliping

[RTS] Zašto Sivu knjigu NALED-a nazivaju "biblijom reforme"

23.02.2021

Na godišnjoj konferenciji o ekonomskim reformama, NALED će predstaviti...Pročitaj više

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE