Paušalno oporezivanje – III okrugli sto u Novom Sadu

Treći od četiri regionalna okrugla stola u okviru javne kampanje Mesec paušalaca, organizovan je u Novom Sadu, u petak, 21. septembra 2018.

Predstavnici države, nevladinog sektora, poslovnih udruženja, kao i pojedinačni preduzetnici zainteresovani za reformu paušalnog sistema oporezivanja, kroz javno-privatni dijalog, identifikovali su izazove i ponudili moguća rešenja za unapređenje sistema paušalnog oporezivanja u Srbiji.

Kao i na ranije održanim okruglim stolovima u Beogradu i Nišu, zaključak je da su ključni nedostaci paušalnog oporezivanja obimna administracija, neizvesnost u postupku odobravanja statusa obveznika paušalnog oporezivanja, prostor za veliku subjektivnost u radu poreskih inspektora pri utvrđivanju visine poreza, kao i kašnjenje poreskih rešenja.

Kampanja Mesec paušalaca je organizovana u okviru četvorogodišnjeg Projekta javno-privatni dijalog za razvoj koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a sprovodi NALED u saradnji sa Republičkim sekretarijatom za javne politike.

Četvrti okrugli sto o unapređenju paušalnog oporezivanja biće organizovan u Beogradu, 25. septembara sa fokusom na IT industriju.

Dosadašnji predlozi za unapređenje paušalnog oporezivanja dostupni su na sajtu www.jpd.rs.

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE