Veliko interesovanje privrede za elektronsko arhiviranje

Na obuci u oblasti elektronskog arhiviranja, u organizaciji Saveza za eUpravu prisustvovao je veliki broj predstavnika kompanija iz celokupnog članstva koji su imali priliku da se detaljno upoznaju sa klasifikacijom i čuvanjem arhivske građe i normativnim okvirom u ovoj oblasti. Teme obuke bile su i korišćenje elektronskog pečata, potpisa i vremenskog žiga. Posebna pažnja posevećena je pouzdanom čuvanju elektronskih dokumenata od strane privrednih subjekata.

Podsećanja radi, elektronsko arhiviranje postalo je obavezno od 1. januara ove godine za imaoce javnih ovlašćenja.

U prethodnom periodu NALED je organizovao šest terenskih poseta jedinicama lokalne samouprave – Nišu, Kragujevcu, Beogradu, Novom Sadu, Pirotu i Čačku, kako bi se održale obuke na temu korišćenja novog softverskog rešenja eArhiv, dok je današnja obuka prva koja je namenjena privatnom sektoru.

Obuke javnog i privatnog sektora su podržane kroz projekat „Javne nabavke i dobro upravljanje za veću konkurentnost“, koji finansira Švedska agencija za međunarodni razvoj (Sida), dok je predavačica na obukama bila Svetlana Jovanović, viša savetnica u Kabinetu predsednice Vlade Srbije.


Povezani Sadržaji

Vesti

Održane obuke službenicima za korišćenje ePisarnice i eArhiva

29.02.2024

U prethodnih osam meseci sprovedeno je 15 obuka za načelnike i službenike...Pročitaj vest
Vesti

Počeo ciklus obuka za mala i srednja preduzeća na temu informacione bezbednosti

01.12.2023

U prostorijama Regionalne privredne komore Nišavskog, Pirotskog i...Pročitaj vest
Vesti

Zakon o širokopojasnoj infrastrukturi prioritet Saveza za eUpravu

11.12.2023

U petak, 8. decembra održana je poslednja ovogodišnja sednica Saveza za...Pročitaj vest

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE