[RTS] Ambasadorka Kanade i supruga američkog ambasadora posetile Tkačku koloniju na Staroj Planini

Ambasadorka Kanade Kati Čaba i supruga američkog ambasadora En Godfri bile su pokrovitelji i učesnice pete Tkačke kolonije na Staroj planini koju je organizovalo krovno udruženje proizvođača rukotvorina Etno mreža i Grad Pirot.

Shvatajući važnost ovakvih manifestacija kako za očuvanje kulturnog nasleđa, tako i za ekonomsko osnaživanje žena, USAID još od 2005. godine podržava projekte Etno mreže, a Vlada Kanade takođe je finansijski podržala delatnosti ove organizacije.

"Zato je veoma važna ovakva vrsta podrške koju su dobili od uglednih gošći iz Kanade i Amerike, jer je ona podstrek lokalnim liderima koji imaju viziju razvoja svojih sredina, kao što su Pirot i Sombor, da daju još snažniju podršku ženama i njihovim zanatskim udruženjima. Da im obezbede prostor za rad bez nadoknade, da im obezbede galerijski prostor u kome će da plasiraju svoje proizvode, da im pomognu u pakovanju, u dizajnu, u otkupu proizvoda za protokol gradonačelnika, što se već i sprovodi, ali treba da se omasovi" naglasila je Violeta Jovanović, izvršna direktorka NALED-a.

Ostatak vesti pročitajte OVDE.

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE