[RTS] Rešenja katastra stižu u eSanduče na Portalu eUprava

Ove nedelje je otpočela dostava rešenja o upisu prava svojine u eSanduče na Portalu eUprava. RGZ je do sada elektronskim putem građanima i privredi dostavio već 265 rešenja o upisu.

Ono što je možda bitno da sada uradimo jeste da zaista pomognemo građanima da otvore nalog na portalu eUprava. Taj prvi korak uvek bude stresan, ali kada se otvori to elektronsko sanduče onda vam je zaista neuporedivo lakše. Tu će vam stizati sva dokumenta, i sad samo treba raditi na tome da se poveća broj akata koji vam tu stižu. Da vam stiže tu i rešenje o ostavini, izvod iz matične knjige rođenih i slično. Sad je, možda, potrebno neko da vas podseti, ali sutra, kao što vas niko ne podseća da u poštanskom sandučetu nešto imate, tako će biti sa elektronskim, odnosno sedećete, piti kafu i pogledati na svom mobilnom telefonu da li vam je nešto stiglo - rekla je direktorka za regulatornu reformu u NALED-u Jelena Bojović.

Ona je dodala da se uz podršku EBRD-a, radi na obuci zaposlenih u opštinskim uslužnim centrima kako bi ubuduće mogli da otvaraju građanima naloge na njihov zahtev.

- Imaćemo u svim u opštinskim uslužnim centrima, tamo gde uvek dolazite i tražite neka dokumenta, mogućnost da otvorite svoj nalog, to je ključni momenat. A nakon toga ćemo krenuti i sa dostavom ostalih dokumenta, i sudskih i ostalih koji vam trebaju - rekla je Bojović.

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE