IV Kvartalni Izveštaj 2022 - Svetionik Regulatorne Reforme

Autor: Izvršna kancelarija Oblast: Regulatorna Reforma Datum: 31.01.2023. Preuzimanje: IV Kvartalni izvestaj_januar_2023.pdf

Uvod

Četvrti kvartal 2022. godine odlikuje regulatorna aktivnost vrlo visokog intenziteta. U periodu od oktobra do kraja decembra izmenjeno je i doneto 56 propisa. Pored toga, u ovom periodu u potpunosti je usvojeno i rešeno 7 preporuka iz NALED-ove Sive knjige 14, dok je 5 delimično rešeno. Više informacija o statusu ovih preporuka možete pronaći u poslednjem poglavlju ovog izveštaja.

Očekivano, tokom četvrtog kvartala najviše zakonodavnih aktivnosti bilo je u oblasti poreza i neporeskih dažbina (22 propisa), zatim u oblasti uređenja pitanja hrane i poljoprivrede (14 propisa), kao i u resoru Ministarstva zdravlja (8 propisa). Detaljnija objašnjenja i informacije o najrelevantnijim izmenama, propisima u pripremi i inicijativama koje je NALED pokrenuo dati su u nastavku teksta, dok u Aneksu možete pronaći spisak svih izmenjenih, usvojenih i donetih propisa.

Untitled.png

 

 

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE