II Kvartalni Izveštaj 2023 - Svetionik Regulatorne Reforme

Autor: Izvršna kancelarija Oblast: Regulatorna Reforma Datum: 22.08.2023. Preuzimanje: II Kvartalni izveštaj - jul 2023.pdf

Uvod

Drugi kvartal 2023. godine odlikuje regulatorna aktivnost vrlo visokog intenziteta, slično kao u prethodna dva kvartala. U periodu od aprila do kraja juna izmenjeno je i doneto 55 propisa, od čega je doneto 5 zakona a ostatak su podzakonski akti (Uredbe, Pravilnici, Odluke, itd.). Tokom drugog tromesečja rešena je jedna preporuka iz Sive knjige 15, vezana za uvođenje softverskog rešenja eAgrar, dok je u toku rešavanje pojedinih preporuka iz oblasti zdravstva, zaštite životne sredine i javnih nabavki. Više informacija o konkretnim preporukama za koje se očekuje rešavanje tokom ove godine možete pronaći u trećem delu izveštaja.

Za razliku od prethodna dva kvartala, kada je najviše donetih propisa bilo u oblasti poreza i neporeskih dažbina, tokom drugog kvartala najveći broj propisa donet je u oblasti hrane i poljoprivrede (17). U oblasti zdravstva doneto je 10 propisa, a u oblasti poreza i neporeskih dažbina 8 propisa. Detaljnija objašnjenja i informacije o najrelevantnijim izmenama, propisima u pripremi i inicijativama koje je NALED pokrenuo dati su u nastavku teksta, a u Aneksu se nalazi spisak svih izmenjenih, usvojenih i donetih propisa tokom drugog tromesečja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE