UPOZNAJTE NALED

Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj - NALED je najveće i najuticajnije javno-privatno udruženje i think-tank u Srbiji.

NALED je nezavisno, neprofitno i nestranačko udruženje čija je misija unapređenje poslovnog okruženja u Srbiji kroz javno-privatni dijalog. Od svog osnivanja 2006. godine do danas, NALED je u svom članstvu okupio više od 300 društveno odgovornih kompanija, lokalnih samouprava i organizacija civilnog društva. Članovi se zalažu za efikasnu i transparentnu javnu upravu, fer konkurenciju, smanjenje birokratije i parafiskalnog opterećenja privrede.

NALED je ključni sagovornik Vlade i parlamenta u definisanju regulatornih prioriteta i zakonskih rešenja od značaja za privredu, zasnovanih na analizama i istraživanjima. Uključen je u više od 50 Vladinih radnih grupa za izradu propisa, a kao osnivač Ekonomskog kokusa u Narodnoj skupštini pruža stručnu podršku u pripremi amandmana za unapređenje regulatornog okvira za poslovanje. Prati sprovođenje Vladinog Programa ekonomskih reformi, napredak u procesu pristupanja EU, i poziciju Srbije na Doing Business listi Svetske banke.

Odgovori zasnovani na činjenicama - uz više od 400 objavljenih analiza, prikaza praktičnih politika, pregleda sprovedenih reformi, izveštaja i brošura, NALED se zalaže za kreiranje politika zasnovanih na dokazima.

Stručni tim NALED-a broji više od 70 profesionalaca koji sprovode i do 20 projekata godišnje za podsticanje ekonomskog razvoja.

NALED je nosilac sertifikata o usaglašenosti sa zahtevima međunarodnih standarda ISO 9001 i ISO 27001, čime je potvrđena posvećenost organizacije kontinuiranom unapređenju poslovnih procedura i odgovoran pristup poslovanju. 

 

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE